Bakan Özhaseki'den 1 milyon 50 bin deprem konutu ile ilgili açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinin hızlı bir şekilde ayağa kaldırılması için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, "El birliğiyle, gönül birliğiyle güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu yuvalarımızı ve iş yerlerimizi inşa edeceğiz." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlık olarak deprem bölgesinin ihya ve inşası için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüklerinin altını çizdi.

Bakan Özhaseki'den 1 milyon 50 bin deprem konutu ile ilgili açıklama - Resim : 1

1 MİLYON 50 BİN KONUTUN İNŞASI

Çalışmalar sonucu bölgede inşa edilecek 850 bin bağımsız birimden 200 bininin yapımının hızla sürdüğünü bildiren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde her bir vatandaşımız, yuvasına bir an evvel kavuşsun diye gecemizi gündüzümüze kattık. El birliğiyle, gönül birliğiyle güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu yuvalarımızı ve iş yerlerimizi inşa edeceğiz."

Bakan Özhaseki'den 1 milyon 50 bin deprem konutu ile ilgili açıklama - Resim : 2

YERİNDE DÖNÜŞÜME 226 BİN BAŞVURU

Deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm" projesine de değinen Özhaseki, bu kapsamda 226 bin 325 başvurunun yapıldığını duyurdu.

Mustafa Destici'den yeni anayasaya destek İstanbul'da su alarmı! Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu vefat etti Katliam gibi kazada 3 tutuklama