Bakan Kurum Adıyaman'da konuştu: Son 3 ayda 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık

Adıyaman'da konuşan Bakan Kurum, Adıyaman Meydan Projesi'nin 1. etap çalışmalarının bu ayın sonunda başlayacağını açıkladı. Bakan Kurum, "Hiçbir devletin güç yetiremeyeceği işleri başaran güçlü bir devletimiz var. Allah'ın izniyle ekonomik şartlar ne olursa olsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimize 23 yıldır ne söz verdiysek o sözleri tutmanın bilinciyle deprem bölgesinde çalışıyoruz." dedi.

Bakan Kurum Adıyaman'da konuştu: Son 3 ayda 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman programı kapsamında Atatürk Bulvarı'ndaki Emlak Konut şantiyesinde incelemelerde bulunup basın açıklaması yaptı.
  • Son 3 ayda deprem bölgesindeki 11 ilde 60 bin yeni konutun daha inşasının başladığını açıklayan Bakan Kurum, şu ana kadar 101 bin 254 konutun teslim edildiğini söyledi.

Bakan Kurum Adıyaman'da konuştu: Son 3 ayda 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık - Resim : 1

  • Adıyaman'da ise şimdiye kadar 14 bin 605 yeni konut ve iş yerinin teslim edildiğini belirten Bakan Kurum, kentte yılsonuna kadar 7 bin 300 konut ve işyerinin teslim edileceğini kaydetti.

"VATANDAŞIMIZIN YÜZDE 90'ININ MEYDAN PROJESİNİ İSTEDİĞİNİ GÖRDÜK"

  • Adıyaman Meydan Projesi'nin 1. etabının başlayacağını duyuran Bakan Kurum bu ay içinde ihalesinin yapılacağını açıkladı.

Bakan Kurum Adıyaman'da konuştu: Son 3 ayda 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık - Resim : 2

  • Bakan Kurum, "En son gelişimizde Adıyaman Meydan Projemizde şehrimize hem işlevsellik hem estetik katacak ve bu anlamda şehrin ticaretini, turizmini geleceğini etkileyecek bir proje yapacağımızı milletimizle paylaşmıştık. O gün için şu sözü vermiştik; ‘Vatandaşlarımızla görüşeceğiz ve bu görüşmeler çerçevesinde vatandaşlarımızın bizden talebi ne olursa her projede olduğu gibi yine o talebin yanında duracağımızı’ ifade etmiştik. Bu kapsamda esnafımızla birinci etapla ilgili görüşmelerimizi yaptık. İstişarelerimizi yaptık. Alanın yüzde 71,5’inin bu projeyi şu an itibariyle istediğini gördük. Bugünkü görüşmelerimizle birlikte yüzde 90’ın üzerinde bir vatandaşımızın bu projeyi istediğini görmüş olduk" dedi.

"TALEP GELDİKÇE YENİ ETAPLARI DA YAPACAĞIZ"

  • "Biz milletimize rağmen hiçbir iş yapmadık, yaptırmadık, yaptırmayacağız" diyen Bakan Kurum, "Meydan projesiyle ilgili vatandaşlarımızla görüştük ve ilk etapla ilgili taleplerini aldık. İkinci, üçüncü ve dördüncü etabı için de yine önümüzdeki yılın ilk çeyreğiyle birlikte görüşmelerimizi yapacağız. Vatandaşlarımızdan çoğunluğun talep etmesi halinde bu etapları da kentimize kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Kurum Adıyaman'da konuştu: Son 3 ayda 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık - Resim : 3

HÜKÜMET KONAĞININ BULUNDUĞU BÖLGEDE DE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

  • Eski hükümet konağının olduğu alanı da belediye ile takas yoluyla Hazine’ye devrinin sağlandığını dile getiren Bakan Kurum, "Bu projeyi de meydan projesiyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Eski hükümet konağının olduğu alana ticari ünitelerimizi, sosyal mekanlarımızı yapmak suretiyle esnafımıza, vatandaşlarımıza teslim edeceğimiz bu projeyi inşallah ocak sonu itibariyle tamamlayacağız." diye konuştu.

Bakan Kurum Adıyaman'da konuştu: Son 3 ayda 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık - Resim : 4

  • Adıyaman Üniversitesi Morfoloji Binası, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ile 71 lojmanın ve Örenli Mahallesi'nde 500 kişilik caminin ihalelerinin tamamlanıp inşaatlarına başladığını dile getiren Bakan Kurum, İndere'de de 1500 kişilik caminin inşaatının kısa sürede başlayacağını duyurdu.

"KONUTLAR TESLİM EDİLENE KADAR BURADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

  • Deprem bölgesinde verilen sözlerin kararlılıkla yerine getirileceğine vurgu yapan Bakan Kurum şunları söyledi:
Hiçbir devletin güç yetiremeyeceği işleri başaran güçlü bir devletimiz var. Allah'ın izniyle ekonomik şartlar ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimize 23 yıldır ne söz verdiysek o sözleri tutmanın bilinciyle deprem bölgesinde çalışıyoruz. Hiçbir zaman deprem bölgesine gelip selfie çektirenlerden, burada boş vaat verip ayrılanlardan olmadık. Hep geldik, vatandaşımızı dinledik. Esnafımızı dinledik. Milletimize bir söz verdik ve bu sözü tutmak için de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gece gündüz tüm ekibimizle birlikte çalıştık. İlk gün de buradaydık. İnşallah bu konutlar, bu iş yerleri teslim edilene kadar da burada olmaya devam edeceğiz.
  • Bakan Kurum, Adıyaman ziyareti kapsamında Valilik binasında kent esnafıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Bakan Kurum Adıyaman'da konuştu: Son 3 ayda 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık - Resim : 5

  • Bakan Kurum, koordinasyon toplantısında ise yerel yöneticilerle görüşüp kentin sorunlarının bir an önce çözülmesine yönelik talimatlar verdi.
  • Bakan Kurum ardından deprem konutlarının yapıldığı şantiyeleri ziyaret etti.
Özgür Özel ile ilişkisi olduğu iddiasını yalanladı TEKNOFEST Adana'da Uçuş Deneyimi Kaybolan Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Sürüyor 'Teşkilat' Oyuncuları Adana'da Hayranlarıyla Buluştu