Bakan Fidan, Kuzey Makedonya ile ilişkilerin gelişimi üzerine açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya ile olan ilişkilerin güçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Fidan, Kuzey Makedonya ile ilişkilerin gelişimi üzerine açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Timco Mucunski ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Balkanlar'da yaşanan siyasi sorunların tarihsel kökenlere sahip olduğunu ifade ederek, "Bu problemleri barış ve diyalog yoluyla çözmek için elimizden geleni yapmak"

Kuzey Makedonya ile İşbirliği

Fidan, Türkiye'nin Kuzey Makedonya'nın bağımsızlığından itibaren sarsılmaz bir destek sunduğunu belirtti. Yeni hükümeti tebrik eden Fidan, "İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini siyasi ilişkilere yakışır hale getirmek istiyoruz"

Türk Toplumunun Rolü

Kuzey Makedonya'daki Türk toplumunun her iki ülke için büyük önem taşıdığını vurgulayan Fidan, "Geçmişte göç eden Türkler, şimdi Türkiye'de yaşıyor. Bu bağlarımızı güçlendirmeliyiz"

Balkanlar'da Barış ve Diyalog

Fidan, Balkanlar'daki sorunların çözümünün yalnızca barış ve diyalog yoluyla mümkün olduğunu ifade ederek, ülke olarak bu konudaki katkılarını sürdüreceklerini belirtti. "Bölgedeki şehirlerin, ekonomilerin ve kültürel zenginliklerin korunması en büyük hedefimizdir"

Fidan, "Balkanlar'ın jeostratejik önemi göz ardı edilemez, bu nedenle bölgedeki işbirliğimizi daha da geliştirmeliyiz"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, Kuzey Makedonya Dışişleri ve...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timco Mucunski ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çin-Afrika İşbirliği Forumu: Yeni Dönemde Ortak Gelecek Vurgusu Tekirdağ'da Tarım ve Teknoloji Günleri Kapsamında Geleneksel Yarışmalar Yapıldı Edremit Körfezi'nde Hayalet Ağ Temizliği Başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar İzmir'de Deniz Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti