Bakan Fidan, Katar ve Mısır yetkilileri ile görüştü: Mescid-i Aksa'ya yapılan baskın bölgedeki gerilimi artıracak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Mescid-i Aksa'ya yönelik radikal İsrail saldırılarını, Gazze'deki son gelişmeleri ve bölgesel krizleri ele aldı.

Bakan Fidan, Katar ve Mısır yetkilileri ile görüştü: Mescid-i Aksa'ya yapılan baskın bölgedeki gerilimi artıracak
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar ve Mısır'la bölgesel güvenlik meselelerine dair koordinasyonu güçlendirmek amacıyla önemli telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

BÖLGEDEKİ GERİLİMİ ARTIRACAK

  • Görüşmelerde, özellikle radikal İsrailliler tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınların bölgedeki gerilimi artırdığı ve bu durumun uluslararası toplum tarafından nasıl ele alınması gerektiği vurgulandı.
  • Gazze'deki insani kriz ve çatışmanın seyrinin de masaya yatırıldığı toplantılarda, bölgesel işbirliği ve olası çözüm önerileri üzerinde duruldu.
  • Görüşmelerde, radikal İsrailliler tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı, Gazze'deki son durum ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.
Abbas'ın TBMM ziyaretinin detayları açıklandı Çelik: Netanyahu yönetimi insanlık için de bir tehdit Dışişleri Bakanlığı’ndan Mescid-i Aksa açıklaması Afrika sıcakları geri dönüyor