Bakan Çavuşoğlu'ndan, Bakan Nebati'ye nüktedan sözler: Bakanımızın gözlerinde ışıltı varsa talebimizi iletiyoruz

TBMM Genel Kurulu'nda dün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmesi esnasında güldüren anlar yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Bakan Nebati'nin bir muhabirin sorusuna verdiği "Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz gözlerimde?" yanıtına atıfta bulunarak espri yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda dün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın bütçeleri görüşüldü. Kürsüye çıkıp konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye dönerek yaptığı konuşma büyük ses getirdi.

"GÖZLERİNDE IŞILTI VARSA TALEBİMİZİ İLETİYORUZ"
Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye bakarak, "Bütçemiz bittiği zaman Maliye Bakanı’mıza gidiyoruz, gözlerine bakıyoruz. Gözlerinde ışıltı varsa talebimizi iletiyoruz. Gözlerinde ışıltı yoksa ‘Sayın Bakan’ım, bugün gidelim, yarın gelelim’ diyoruz. Sağ olsun, ne zaman ihtiyacımız olsa, çünkü biz döviz ile harcama yapan bir bakanlığız, veriyorlar” dedi.

NUREDDİN NEBATİ NE DEMİŞTİ?
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir programda sunucunun son mevduat uygulamasının ardından sonuçlara dair rakamlarını sorması üzerine, "Rakam vermeyeyim şimdi. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz gözlerimde? diye sormuştu.Sunucu ise "Orada o sevinci görüyorum ama rakamları duymayı isterim. Ekonomi rakam işi" demesi üzerine Nebati şu ifadeleri kullanmıştı; "Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi, beklenti işi Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır" diyerek soruya net bir yanıt vermedi.