Bakan Çavuşoğlu, oy verme özgürlüğüne sahip çıkma vaktinin geldiğini vurguladığı konuşmasında: Tek tek evlere gidip tehdit ediyorlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarıyla buluşmasında önemli bir mesaj verdi. Halkın seçim kararlarını saygıyla karşıladıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, son günlerde yaşanan endişe verici olaylara dikkat çekti. Alanya ve Antalya'da halk üzerinde baskıların arttığını gözlemlediklerini ifade eden Çavuşoğlu, herkesin demokratik hakları çerçevesinde oy isteme hakkına sahip olduğunu, ancak son dönemde evlere girerek, tehditler savurarak yapılan eylemlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, oy verme özgürlüğüne sahip çıkma vaktinin geldiğini vurguladığı konuşmasında: Tek tek evlere gidip tehdit ediyorlar

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla, seçimde aday olacak isimler ve ittifaklar çalışmalarına yeni stratejilerle devam ederken halk arasında da zaman zaman gerilimli anlar yaşanabiliyor.

"TEK TEK EVLERE GİRİP TEHDİT EDİYORLAR"
İkinci seçimlere çok az bir süre kala Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, halkın seçimlerde aldığı kararları kabul ettiklerini belirtirken, Alanya ve Antalya'da bazı baskılarla karşılaştıklarını ifade etti. Çavuşoğlu, herhangi bir sivil toplum örgütü veya bireyin kendi çıkarları, partisi veya adayı için oy istemesinin doğal olduğunu vurgularken, son zamanlarda Alanya'da ciddi baskılarla karşılaşıldığını ve vatandaşların tehdit edilip fişlendiğini, evlere girerek, tehditler savurarak, vatandaşları fişleyerek yapılan eylemlerin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Bakan, bu tür davranışların suç olduğunu belirtti.

"DEVLET GEREKEN ADIMLARI ATACAK"
Vatandaşların yalnız olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, devletin vatandaşların haklarını korumakla görevli olduğunu ve bu tür eylemlere karşı hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti. "Herkes herkesten oy isteyebilir ama milletimizi kimse tehdit etmesin, kimse milletimize yönelik şantajda bulunmasın." diyen Bakan Çavuşoğlu, bu tür davranışların anayasal bir suç olduğunu ve devletin kanunları ve kuralları çerçevesinde gereken adımların atılacağını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, son günlerde kendilerine çok sayıda mesaj geldiğini ve bu şikayetleri ilgili kurumlarla paylaştıklarını belirtti. Konunun yargının kararına tabi olduğunu ve devletin bakanı olarak kendisinin karar verme yetkisi olmadığını ifade etti. Ancak şikayetlerin ilgili makamlar tarafından değerlendirileceğini ve takipçisi olacaklarını vurguladı.

Akşener seçimden sonra ilk kez konuşacak Bakan Soylu ilk kez açıkladı: Seçim gecesi PKK talimat verdi Meclis'te 38 sandalye sağlıkçı vekillerin YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı