Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama: Yargının kararına saygı duyarız

Bahçeli, Sinan Ateş davasına ilişkin yargının kararına saygı duyduklarını dile getirdi. Bahçeli, "Burada MHP ve Ülkü Ocakları'nın sorgulanması, kötülenmesi, ve itibarsızlaşma için gayret gösteren bakış açılarını kınadığımı ifade etmek isterim." dedi.

Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama: Yargının kararına saygı duyarız
  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sonuçlanan Sinan Ateş davasına ilişkin ilk kez konuştu.
  • Sinan Ateş cinayeti davasının sonuçlandığı hatırlatılıp karara ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Dava Türk yargı unsurlarıyla devam etmiştir. Birinci aşaması sonuçlanmıştır. Yargının kararına saygı duyarız." dedi.
  • Bu dava üzerinden partisinin ve Ülkü Ocaklarının sorgulanması, kötülenmesi ve kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırılması için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığını belirten Bahçeli, davayı takip edenlerin MHP'nin sorgulanmasına katkı sağlayacak davranış ve telkinlerde bulunduklarını söyledi.
  • Türk adaletinde bunların olmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Her davada, her konuda, başta Osman Kavala vesaire gibi olmak üzere, adalet iddiasında bulunanların, ne olduğu henüz açıklanmamış, sonuçlanmamış bir mahkeme sürecinde böyle bir yargıya vararak sahip oldukları televizyon aracılığıyla veyahut sahip oldukları kadrolarıyla MHP'yi sorgulamaya başlamış olmaları kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.
  • Yargı sürecinin devam edeceğini dile getiren MHP lideri, "Ülkücü kimliği taşımakla beraber bu mahkemelere katılmışlardır. Onların yıllardır çatıştıkları siyasi akımlarla yan yana oturarak MHP'nin sorgulanmasına seyirci kalmaları da üzücü bir davranıştır." ifadelerini kullandı. 

SİNAN ATEŞ DAVASININ KARARLARI

  • Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada Tetikçi Eray Özyağcı ve azmettiriciler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
  • Toplam 11 sanığa hapis cezası verilirken 5 kişi ise beraat etti. 6 kişiye ise tahliye kararı uygulandı.
Bakan Yerlikaya: Kadına şiddet uygulayanlara nefes aldırmayacağız Özgür Özel: İstanbul sözleşmesini yeniden onaylayalım Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trovoada'yı kabul etti Sıla bebeğin durumu nasıl?