Bahçeli: Ülkemizin acılı günlerinde sporun siyasete alet edilmesini kınıyoruz

Fenerbahçe-Konyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmalarından önce tribünlerden bazı taraftarların yaptığı "Hükümet istifa" tezahüratlarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tepki geldi. Bahçeli, "Ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bahçeli: Ülkemizin acılı günlerinde sporun siyasete alet edilmesini kınıyoruz

Süper Lig’in 23’üncü hafta erteleme maçında Konyaspor’u konuk eden Fenerbahçe, maçı 4-0 kazandı. Maçtan önce bazı Fenerbahçe taraftarları, "Hükümet istifa" diye bağırdı.

Benzer durum bu akşam oynanan Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmasında yaşandı.

Tribünlerden gelen tezahüratlara MHP Lideri Devlet Bahçeli tepki gösterdi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bahçeli, Türkiye'nin son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"İSTİFA SLOGANLARI SORUMSUZLUK VE ŞUURSUZLUKTUR"
"Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında trübünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur.
Bugün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır.

"ŞİDDETLE KINIYORUM"
Milliyetçi Hareket Partisi depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır.

"KULÜP BAŞKANLARI GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALIDIR"
Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir.
Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir."

KULÜP ÜYELİĞİNDEN AYRILDI
Kınama mesajının ardından MHP Genel Merkezi'nce bir basın metni yayınlanarak Bahçeli'nin, Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığı açıklandı.  Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bahçeli: Ülkemizin acılı günlerinde sporun siyasete alet edilmesini kınıyoruz - Resim : 1

VodafonePark'ta duygulandıran anlar Muhalefetten Kızılay'a tepki 170 yıldır uyuyan fay hattı endişelendiriyor Can kaybı 44 bin 374'e ulaştı