Babala TV'nin 'Yarseli Barajı patladı' yalanının ardından Oğuzhan Uğur'dan açıklama: Gereken yapıldı | BELGELER NEREDE?

Babala TV tarafından Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığına dair ortaya atılan iddia sonrası Yazar Zeki Bahçe'den polemik yaratacak karşı açıklamalar gelmişti. Oğuzhan Uğur, haberi yayan çalışanın görevinden uzaklaştırıldığını açıklasa da bakanlık görevlileri tarafından teyit edildiğini söylediği yazışmaları ortaya çıkaramadı. Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlatılırken Zeki Bahçe'den bir açıklama daha geldi. İşte detaylar...

Babala TV'nin 'Yarseli Barajı patladı' yalanının ardından Oğuzhan Uğur'dan açıklama: Gereken yapıldı | BELGELER NEREDE?

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye'de derin bir hüzne sebep oldu. 10 ili yıkan depremin ardından sahadaki arama kurtarma ekiplerinin faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Ekipler enkaz ile mücadele ederken, bir canı kurtarmak için saatlerce uğraşırken bir yandan da asılsız ihbarlar ile mücadele etmek ile uğraşıyor.Babala TV'nin 'Yarseli Barajı patladı' yalanının ardından Oğuzhan Uğur'dan açıklama: Gereken yapıldı | BELGELER NEREDE? - Resim : 1

Babala TV tarafından ortaya atılan "Yarseli Barajı patladı” iddiası şehirde kaosa sebep oldu.

EKİPLER ÇALIŞMAYI BIRAKTI
Ekipler çalışmalarını durdurup güvenli bir yere gitmek için harekete geçtiğinde iddiaların gerçek olmadığı ortaya çıktı.

UĞUR AÇIKLAMA YAPTI
Oğuzhan Uğur, “Yarseli Barajı patladı” iddiasının asılsız çıkmasının ardından Instagram hesabı üzerinden bir açıklamada yaptı.

 "BURADA BİN KİŞİYİZ KEŞKE OLMASAYDI"
Uğur açıklamasında, "Yanlış haberi hemen yayından kaldırdık. Maalesef aramızdan uzaklaştırmak zorunda kaldık. Teyidine güvenmiş olsa dahi bir kaç kere daha teyit ettirmek zorundaydı. Yanlış yapmış. Olabilir burada bin kişiyiz. Arada 1 tane yanlış haber çıkabiliyor çıktı gereğini yaptık. Ama olmaması gerekirdi keşke olmasaydı" dedi.

Babala TV'nin 'Yarseli Barajı patladı' yalanının ardından Oğuzhan Uğur'dan açıklama: Gereken yapıldı | BELGELER NEREDE? - Resim : 4

ZEKİ BAHÇE POLEMİĞİ: OĞUZHAN UĞUR BELGE AÇIKLAYAMADI
Oğuzhan Uğur, haberi bir bakanlık yetkilisinden teyit ettiğini öne sürmüş, 'yazışma var' demişti.
Zeki Bahçe belge isteyince, DM’den atacağını söyleyen Oğuzhan Uğur, Bahçe'nin mesajını yanıtsız bıraktı.

Babala TV'nin 'Yarseli Barajı patladı' yalanının ardından Oğuzhan Uğur'dan açıklama: Gereken yapıldı | BELGELER NEREDE? - Resim : 5

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan Resen soruşturma başlattı.

"BAKANLIKTAN TEYİT YOK, SES KAYDI VARMIŞ"
İlerleyen dakikalarda Zeki Bahçe'den bir açıklama daha geldi. Oğuzhan Uğur ile telefonda görüştüğünü söyleyen Bahçe, "Oğuzhan Uğur aradı; Özetini anlatayım. İddia ettiği gibi bir bakanlık yetkilisinden teyit yok. Bakanlıktan birisiyle görüşme de yok. Söylediği gibi yazışmada yok Bir memur vatandaş arıyor, kendilerine ihbarda bulunuyor, ihbarı doğru kabul ediyorlar. Ses kaydını da dinledim" dedi.

deprem
Kılıçdaroğlu "Siyaset yapmayın" diyenlere cevap verdi Okulların ne zaman açılacağı belli oldu Depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhitleri kaçarken yakalandı Deprem anında dağ sarsıldı!