Azerbaycan'ın İlk Yerli Lazer Silahı: Fireforce

Azerbaycan, yerli mühendisler tarafından geliştirilen Fireforce adındaki lazer silahını tanıttı.

Azerbaycan'ın İlk Yerli Lazer Silahı: Fireforce

Azerbaycan, ilk yerli lazer silahı "Fireforce"u tanıttı. Bu silah, Bakü'deki 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı'nda sergilendi.

Lazer Silahının Özellikleri

Fireforce, 900 kilogram ağırlığında olup, hafif zırhlı araçlara entegre edilebiliyor. 30 kilovat güç çıkışı ile kara, hava ve deniz hedeflerini etkili bir şekilde vurma kapasitesine sahip. Şu anda 1 kilometre vuruş mesafesine ulaşabilen bu teknoloji, ileride 10 kilometreye kadar geliştirilmesi hedefleniyor.

Tasarımcıdan Açıklamalar

Lazer silahının tasarımcısı Valeh Arifzade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu silahı yalnızca 2 ay içinde geliştirdik. Rakiplerine kıyasla daha kompakt olmasıyla öne çıkıyor. Havanın nem, toz ve buhardan olumsuz etkilerinden etkilenmiyor, böylelikle güç kaybı yaşamıyor." dedi.

Arifzade, "Fireforce'un tüm parçalarını yerli olarak ürettik. Bu silahın patenti de devletimize aittir. İlerleyen zamanla birlikte silahımızı daha da geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

.

Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığına bağlı Azersilah Holding bünyesinde ülkenin ilk yerli lazer...

Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığına bağlı Azersilah Holding bünyesinde ülkenin ilk yerli lazer silahı üretildi. Azerbaycanlı mühendisler tarafından tüm parçaları yerli olan ve "Fireforce" adı verilen silah, Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı'nda (ADEX 2024) sergilendi.

Kaynak: AA

Ağrı Dağı'nda Nadir Kelebek Türü Keşfedildi Mersin'deki Kum Zambaklarına Koruma Önlemi MSB'den açıklama geldi Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak