Ayşenur Arslan'dan Togg eleştirileri! Sizin gibilerden muhalifler de sıkıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Meclis'e Togg ile gelmesini sert bir şekilde eleştiren Ayşenur Arslan, milli aracın teknolojisini yeterli bulmamakla kalmadı, aracın yerlilik oranıyla ilgili çelişkili ifadeler de kullandı. Peki, bir araca yerli ve milli diyebilmek için tamamı Türkiye'de mi yapılmalı? İşte detaylar...

TBMM'de bütçe görüşmeleri devam ederken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü gün, Meclise, Türk mühendisinin alın teriyle yaptığı Togg otomobiliyle geldi.
Büyük bir ilgiye mazhar olan bu görüntüler yıkıcı muhalefet yapan kesimi oldukça rahatsız etti.
Onlardan birisi de geçtiğimiz yıllardaki skandal çıkışlarıyla da tanıdığımız Halk TV'de Medya Mahallesi programının sunucusu Ayşenur Arslan idi.

Arslan şu ifadeleri kullandı:

''BİZ TOGG İLE ÖVÜNÜYORUZ''
"Bugün ABD'de bir açıklama bekleniyor. Enerjide çağ atlatacak bir buluş. Nükleer enerjide füzyon.
Nerelere gidiyor dünya. Biz ne ile övünüyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Beyefendi, Togg araba ile geldi Meclis'e. Onunla övünüyor.
Şasesi dışında neredeyse her şeyi, motoru, dizaynı, şusu-busu yabancı ama adı yerli ve milli."

AYŞENUR ARSLAN'A GÖRE HYUNDAI YERLİ ARABA!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2021 yılında Türkiye'de otomobil, kamyon ya da otobüs gibi araçların yerlilik oranlarını açıklamıştı. Gazeteci Emre Özpeynirci tarafından derlenen veriler, Türkiye'de üretilen en yerli otomobilin Hyundai i10 olduğunu gözler önüne sermişti. Bu aracın "Jump" donanım paketine sahip olan versiyonunun oranı, yüzde 65 (markanın tüm yerli araçlarındaki genel ortalama yüzde 55,88) olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de üretilen tüm otomobillerin yerlilik oranlarının ortalaması ise yüzde 54,32 olarak açıklandı.

*Boomer: Gençlerin sosyal medyada söz konusu nesle karşı kullandığı "OK boomer" ifadesi, "Tamam babalık, haklısın" "Yav he he moruk" gibi anlamlara geliyor. Küçümseme, alay etme maksadı taşıyan bu ifade, bu nesli çağa ayak uyduramadıkları ve gençleri anlamadıkları için eleştirel nitelikte kullanılıyor.