AYM 3 siyasi partinin hukuki varlığının sona erdiğine karar verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), Uyanış Partisi, Türkiye Yaşam Partisi ve Yeni Yol Partisinin hukuki varlıklarının bittiğine hükmetti.

AYM 3 siyasi partinin hukuki varlığının sona erdiğine karar verdi
  • Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan sayısındaki karara göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, konu olan partilerin ilk büyük kongrelerini yapmadıkları ve zorunlu organlarını oluşturmadıkları sebebiyle hukuki varlıklarının sona erdiğine karar verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
  • Başvuruları inceleyen Yüksek Mahkeme, Uyanış Partisi, Türkiye Yaşam Partisi ve Yeni Yol Partisinin dağılmış sayılarak hukuki varlıklarının sona erdiğine hükmetti.
  • Mahkeme, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu gereği söz konusu partilerin tüm mallarının hazineye geçmesine, gereğinin yapılması için de karar örneklerinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verdi.

ABB adayı Turgut Altınok sabah namazını Hacı Bayram Veli Camisi'nde kıldı INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan 42 suçlu yakalandı Leopar sazanı Türkiye'de bulundu Türkiye gaz satışının merkez üssü olacak