Aydın Valisi Canbolat, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesini Ziyaret Etti

Aydın Valisi, İsrail askerleri tarafından öldürülen Eygi'nin Didim'deki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Aydın Valisi Canbolat, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesini Ziyaret Etti

Aydın Valisi Yakup Canbolat, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim ilçesindeki baba evi olan Altınkum Mahallesi'ni ziyaret etti.

Vali Canbolat, Mehmet Suat Eygi ve ailesiyle bir araya gelerek başsağlığı diledi. Ziyaret sırasında İlçe Müftüsü Ali Refik Demirel de yer aldı ve aile için dua edildi.

Taziye Ziyaretine Katılanlar

Ziyarete, Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir eşlik etti.

Cenaze ve Otopsi Süreci

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinin, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırılacağı, yarın öğle vakti Didim Merkez Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedileceği öğrenildi.

İsrail Askerlerinin Müdahalesi

İsrail askerleri, Batı Şeria'da düzenlenen barışçıl bir gösteriye müdahale ederek katılımcıların üzerine ateş açtı. Ayşenur Ezgi Eygi, gösteriye destek vermek üzere katılmıştı ve başından vurulduktan sonra hastaneye kaldırılmasına rağmen 6 Eylül’de hayatını kaybetti.

Eygi, Filistin topraklarının işgaline karşı barışçıl yöntemlerle destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi. Daha önce 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybeden Rachel Corrie de aynı harekete mensup bir aktivistti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini kınayarak, İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçların hesabını vermesi için çabaların devam edeceğini açıkladı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat (sol 2), işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen...

Aydın Valisi Yakup Canbolat (sol 2), işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi'ye taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA

İstanbul'da Tayland Film Gösterimi Etkinliği Samsun'da Büyük Narkotik Operasyonu: 25 Gözaltı Balıkesir'de PKK/KCK Propagandası Yapan Şüpheli Yakalandı Kazak Kültürü, 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda Tanıtılıyor