Atatürk'ün Tekirdağ Ziyareti ve Harf İnkılabı'nın kutlanması

Atatürk'ün Tekirdağ ziyareti ve Harf İnkılabı'nın 96. yılı coşkuyla kutlandı. Törende önemli konuşmalar yapıldı.

Atatürk'ün Tekirdağ Ziyareti ve Harf İnkılabı'nın kutlanması

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'ı ziyareti ve Harf İnkılabı'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

ÖNEMLİ TÖREN DETAYLARI

Sahil dolgu alanında düzenlenen etkinlikte, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundular. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

KONUŞMALAR VE TARİHİN ÖNEMİ

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, konuşmasında, 23 Ağustos 1928'de Atatürk'ün Tekirdağ'a geldiğini ve burada yeni Türk alfabesini ilk kez uyguladığını belirtti. Hacıoğlu, yeni alfabayı kabul etmenin, çağdaşlaşma adına atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Hacıoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Tekirdağ, 3 Kemaller diyarı olarak bilinir. En önemlisi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 1915 yılında buraya gelerek Tekirdağ’ın sosyal ve ekonomik yapısını analiz etmiştir. Cumhuriyet sonrası Harf İnkılabı'nın ilk adımlarının Tekirdağ’da atılması, Atatürk'ün bu şehri benimsemesinin bir göstergesi olmuştur."

ETKİNLİKLER VE SERGİ

Törenin devamında, halk oyunları ekibi performans sergiledi. Ardından Vali Soytürk ve diğer protokol üyeleri, "Atatürk ve Tekirdağ" konulu fotoğraf sergisini ziyaret ettiler. Ayrıca, Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifine ait balıkçı tekneleri deniz turu düzenledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 23 Ağustos 1928 Harf İnkılabı anısına özel olarak bastırılan posta pulları katılımcılara dağıtıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'ı ziyareti ve Harf...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'ı ziyareti ve Harf İnkılabı'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Sahil dolgu alanındaki törende, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

KAAN Çin basınında Haftalık mesai saatleri düşecek mi? Irak'ın kuzeyinde 16 terörist etkisiz hale getirildi Asgari ücret zammında 'orta yol' formülü