Askerlik borçlanması nasıl yapılır?

Askerlik borçlanması konusu EYT düzenlenmesi ile gündemde yerini aldı. Yaş şartının olmadığı EYT ile birlikte emeklilik başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar askerlik borçlanması ne kadar, nasıl yapılır, kimleri kapsıyor merak ediliyor. İşte askerlik borçlanması detayları...

Askerlik borçlanması nasıl yapılır?

EYT düzenlemesi için Meclise sunulması ve sonrasında yasalaşması bekleniyor. Yaş sınırı olmayan EYT kapsamında olan vatandaşlar, askerlik borçlanmasını bu sürede halletmek istiyor. Peki, askerlik borçlanması nasıl yapılır? EYT askerlik borçlanması ne kadar? Askerlik borçlanması kimleri kapsıyor?

ASKERLİK BORÇLANMASI NASIL YAPILIR?

Askerlik borçlanması işlemi, askerlik borçlanma belgesi doldurularak SGK il müdürlüklerine verilerek yapılır. Bunun yanında askerlik borçlanması başvurusu e-devlet üzerinden de yapabilirsiniz.

 Askerlik borçlanması nasıl yapılır? - Resim : 1

ASKERLİK BORÇLANMASI KİMLERİ KAPSIYOR?

Askerlik borçlanmasından yararlanabilmek için
1- Askerlik yapmamış veya muaf olanlar askerlik borçlanmasından yararlanamaz.
2- Askerliğin er veya erbaş olarak yapılması gerekmektedir. Yedek subay okulunda geçen süre de askerlik borçlanmasına dahil edilebilir.
3- Askerlik süresince SGK'ye şahıs adına çalıştığı iş yerinden vb herhangi bir prim ödenmemiş olması gerekmektedir.

ASKERLİK BORÇLANMASI NE KADAR?

Askerlik borçlanması başvurusu yapmadan önce ne kadar ödemeniz gerektiğini e-devletten öğrenenilirsiniz.

E-devlet askerlik borçlanması tutarı hesaplama

EYT
"Müthiş bir ivme yakalamış durumdayız" DSİ sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı mı? Resmi Gazete'de atama kararları yer aldı Avrupalı gazeteciden terör eleştirisi