Ardahan'da Çöp Toplama Çalışmalarına Destek

Ardahan'da çöp toplama merkezi için İl Özel İdaresi ekipleri, çevre koruma amacıyla destek veriyor.

Ardahan'da Çöp Toplama Çalışmalarına Destek

Ardahan kentinde, çöp toplama merkezi ile ilgili çalışmalar, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından destekleniyor. Bu çabalar, çevresel sorunların önlenmesi amacıyla yürütülüyor.

Çöp Toplama Merkezi Üzerine İncelemeler

Yıldızlı Dağ eteklerindeki çöp alanı üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar, Vali Hayrettin Çiçek tarafından başlatılan talimatlar doğrultusunda sürdürülüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Bilal Emin, alanda yaptığı incelemelerde biriken çöplerin çevre kirliliğine neden olduğunu ifade etti.

Çöp Yayılımının Sonuçları

Emin, çöp yayılımının çevre kirliliği ile sağlık problemlerine yol açabileceğine dikkat çekerek, "Burada kent merkezi ve bağlı köylerden gelen çöplerin bertaraf edilmesi için buradayız. Ancak ekipmanlarımız kısıtlı, bu yüzden biz de destek vermek istedik" dedi.

Günlük Çöp Taşımacılığı

Kent merkezinde günde yaklaşık 25 kamyon çöp taşındığını belirten Emin, bu miktarın 1 veya 2'sinin köylerden geldiğini vurguladı. Ayrıca, bu hizmetin zorunlu olmamasına rağmen, bir kamu hizmeti olduğu için yerine getirildiğinin altını çizdi.

Hedef: Çevre ve Hijyen Sorunlarını Ortadan Kaldırmak

Emin, "Amacımız, bu çalışmayla çevre ve hijyen sorunlarını ortadan kaldırmak. Aksi takdirde çöpler doğaya yayılacak ve bu hastalıklara yol açacaktır" ifadelerini kullandı. Çöp kamyonlarının belirli alanlarda, özellikle de yağışlar sırasında zorluk yaşadıklarını belirterek, makine desteğini sağladıklarını ekledi.

Ardahan Belediyesi sorumluluğundaki çöp toplama merkezinde çalışma yapan İl Özel İdaresi ekipleri...

Ardahan Belediyesi sorumluluğundaki çöp toplama merkezinde çalışma yapan İl Özel İdaresi ekipleri, çevre sorunlarının önüne geçmek için çaba gösteriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı! Büyükçekmece'de Hırsızlık Olayı Kurtulmuş, PAB Başkanı Ackson ile İşbirliği Görüşmesi Gerçekleştirdi Ali Yerlikaya'dan açıklamalar