Araştırmacı gazeteci Mete Sohtaoğlu, Hasan Basri Akdemir'in sorularını yanıtladı: Mahmud Abbas alıkonulacak

Gazeteci Hasan Basri Akdemir'in Haberet YouTube yayınına konuk olan araştırmacı Mete Sohtaoğlu, İsrail-Filistin arasında devam eden savaşa dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın otoritesizliğinin sonucu olarak alıkonulacağını söyleyen Sohtaoğlu, "Mahmut Abbas'ın günahı sevabından çok çok fazla" dedi.

Araştırmacı gazeteci Mete Sohtaoğlu, Hasan Basri Akdemir'in sorularını yanıtladı: Mahmud Abbas alıkonulacak

Araştırmacı gazeteci Mete Sohtaoğlu, Haberet YouTube yayınına konuk olarak Hasan Basri Akdemir'in  sorularını yanıtladı. 

Bir aydır devam eden İsrail'in Filistin'deki sivil katliamının çözüm yollarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sohtaoğlu, "Aralarından Türkiye'nin de olduğu Körfez ülkelerinden bazı güçlerin olduğu; Pakistan, Endonezya, Mısır, Fas, Cezayir gibi ülkelerden bazı özel kuvvetlerin Birleşmiş Milletler çatısı altında Gazze Barış Gücü misyonu oluşturacağı gündeme gelecek" dedi.

Araştırmacı gazeteci Mete Sohtaoğlu, Hasan Basri Akdemir'in sorularını yanıtladı: Mahmud Abbas alıkonulacak - Resim : 1

MAHMUT ABBAS'A NE OLACAK?

Mahmut Abbas'ı Gazze'ye döndürme planı konusuna dikkati çeken Akdemir, "Mahmut Abbas'ın Gazze'ye dönmesi mi daha yüksek ihtimal, yoksa Batı Şeria'da halk ayaklanmasıyla indirilmesi mi daha yüksek ihtimal?" diye sordu.

Araştırmacı gazeteci Mete Sohtaoğlu, Hasan Basri Akdemir'in sorularını yanıtladı: Mahmud Abbas alıkonulacak - Resim : 2

"SİYASİ BİR FİGÜR OLARAK GÖRÜLMÜYOR, ALIKONULACAK"

Bunun üzerine Sohtaoğlu, Abbas'ın uzun süredir bir otoritesinin olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Halk ayaklanmasından ziyade, Mahmut Abbas'ın bulunduğu yerde alıkonularak etkisiz hale getirilmesi, bir istifa mektubu imzalatılması ya da 'görevden el çektiğine' dair bir açıklama yaptırılması ihtimaller dahilinde. Mahmut Abbas zaten artık siyasi bir figür olarak görülmüyor. Gazze'ye 'İsrail tankları sırtında dönmek istiyoruz' beyanatı vardı ancak artık Gazze için bir karşılığı yok.

"MAHMUT ABBAS'IN GÜNAHI SEVABINDAN ÇOK FAZLA"

Hala 'Filistin otoritesi' deniyor. Mahmut Abbas, devlet olarak 'Filistin devleti' denmesini dahi sağlayamadı, bunu başaramadı. Katar'dan öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım:

Yaklaşık 3 ay önce ABD, Katar aracılığıyla Mahmut Abbas'a cumhurbaşkanlığı, parlamento ve yerel seçimleri yapmaması yönünde telkinde bulundu. Aynı zamanda İsrail de bu konuda ricacı oldu. Yani Mahmut Abbas'ın günahı sevabından çok çok fazla.

"HAMAS'IN ASIL AMACI GAZZE MERKEZLİ BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİYDİ"

Hamas'ın kendini lav ederek isim değiştireceğini ifade eden Sohtaoğlu, "Hamas İsrail saldırganlığına son vermek istedi ama asıl amacı Gazze merkezli bağımsız bir Filistin devletiydi. Yani Mahmut Abbas yönetimiyle değil. Batı Şeria'dan Gazze'ye bağımsız bir Filistin kurmak istediler" dedi.

CANLI | Kılıçdaroğlu’nu Bitiren Tehlike Özel İçin de Var mı? Çetenin para transferini nasıl yaptığı ortaya çıktı! Bakanı Fidan'ın, Blinken ile görüşmesinden İsrail ve Filisin için 2 devletli çözüm çıktı "Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi"