Antidepresan kullanımında nelere dikkat edilmeli? Reyhan Aliusta'dan Buket Aydın'a açıklamalar

Haber Global'de Buket Aydın'ın konuğu olan Bilim İnsanı Reyhan Aliusta, antidepresanlar ile ilgili "Psikiyatristlerin tavsiyesi ile kullanılması gerekir. Hasta iyi ise yavaş yavaş bıraktırılır. Güne göre içilebilecek bir şey değildir. Arada kullanılmaz." dedi.

Bilim İnsanı Reyhan Aliusta, Haber Global'de Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Antidepresan kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Aliusta, "Psikiyatristlerin tavsiyesi ile kullanılması gerekir." dedi.

Aliusta'nın açıklamaları şöyle;

Seratonin hormonunun kan dolaşımında olmasını istiyoruz ki mutlu olalım. Stres bizi dinç tutar. Çok stresli olan ve çalışanların daha dinç olduğunu görüyoruz. Hiç ummadığımız bir şey olduğunda bağışıklık sistemimiz etkileniyor. Nasıl kullanılıyor? Psikiyatristlerin tavsiyesi ile kullanılması gerekir. Hasta iyi ise yavaş yavaş bıraktırılır. Güne göre içilebilecek bir şey değildir. Arada kullanılmaz. Ağrı kesici biz de içiyoruz ama her gün kişinin başı ağrıyorsa bir düşünmemiz lazımdır. Başka bir rahatsızlığı bize söylüyordur. 
ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin açıklama MHP'li isim istifa etti İran duyurdu: Reisi Türkiye'ye geliyor Özgür Özel'in açıklamaları: Nefret siyaseti nasıl yapılır gösterdi