Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti

Antalya'da geçtiğimiz gün yaşanan sağanak yağışın ardından vatandaşlar mağdur oldu. Birçok bölgede hayat durma noktasına gelirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bölgeye intikal etti. Soylu "Şu ana kadar 100 konut ve 497 araçta hasar tespiti var" dedi.

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti
Antalya'nın birçok noktasında hayat durma noktasına geldi

Antalya'da geçtiğimiz gün yaşanan sağanak yağışın ardından vatandaşlar mağdur oldu. Birçok bölgede hayat durma noktasına gelirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bölgeye intikal etti. Soylu "Şu ana kadar 100 konut ve 497 araçta hasar tespiti var" dedi.

Bakan Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti - Resim : 1

Yağmurun 200 kg'ın üzerinde yağdığı yerler var. Yükseklerde daha yoğun ve şiddetli bir yağmur yağdı. Hem seralar hem de esnaf ve evler etkilendi. Ciddi bir sel hasarı var. İçinde bulunduğumuz çarşı, sokakta esnafın çok ciddi hasarı var. Hem yerin altındaki otoparklardaki araçlar hasar gördü, hem de selin sürüklediği araçlar zarar gördü. Seralardaki işçi evleri olmak üzere buradaki evler zarar gördüler.

Şu ana kadar 701 personel görevlendirildi. 497 araç hasar gördü. Yaklaşık 100 konutun hasar gördüğü tespit edildi ama tespit devam ediyor.

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti - Resim : 2

Kumluca'da 50-55bin dönümlük sera olduğu değerlendiriliyor. 12 binlik dönümünde hasar var. Şükredeceğimiz tek bir şey var can kaybı ile karşılaşmamız olması. Kalp krizinden bir vefat var ama sele bağlı olup olmadığı tespitlerle belli olacak. 50 gönüllümüz var. 100 Jandarmamız geldi, sayıyı 500'e çıkaracağız. Belediyenin altındaki 3 dönümlük otoparkta araçlar var, tavana kadar su dolmuş durumda. Suyu çekeceği. Evlerin asansör boşluklarında ciddi su var, onlar da çekilecek. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a sabahtan beri bilgileri verdik.

Birçok afetle karşı karşıya kaldık, hiçbirinde vatandaşımızı yalnız bırakmadık, bırakmayız da Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm afetlerde talimatıdır; vatandaşımızın işini devam ettirebilecek duruma gelinceye kadar bu hal ortadan kaldırılıncaya kadar elden gelen yapılacak. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla buradadır. Cana bir şey gelmedi, bizim tesellimiz budur. Diğerlerini el birliğiyle toparlayacağız.

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti - Resim : 3

Bizim ilk yaptığımız bu tip afetlerde ilk müdahaleyi yapmak, vatandaşımızın yanında olmak, hasar tespitlerini yapmak. Biraz sonra arkadaşlarla oturacağız, bir durum değerlendirmesi yapacağız. İlk müdahalelerimizi yaptık. Ne şekilde olursa olsun buradaki vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız. Diğer meselenin de nereden kaynaklandığını biliyorum, oraya da halel getirmeyecek bir çözüm bulmaya çalışacağız.

ANTALYA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU
Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu.

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti - Resim : 4

İlçe merkezinde sel nedeniyle bazı araçlar sürüklendi, araçlarda mahsur kalanlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.

İlçede etkisini sürdüren sağanak nedeniyle zaman zaman kısmi elektrik kesintileri de yaşanıyor.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran sağanak nedeniyle derelerin taştığını, ilçe merkezinde de sel ve su baskınları yaşandığını kaydetti.

Birçok ev ve iş yerinde hasar oluştuğunu belirten Erdemir, "Su baskınlarının yaşanmaya başlamasıyla birlikte gerek belediyemiz gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri alarak afeti en az hasarla atlatmak için canla başla çalışıyorlar. Yaptığımız değerlendirmede ilçemizde tüm okullarımızı bir gün süreyle tatil etme kararı aldık. Bizler sahadayız, ekipler gelen ihbarları değerlendiriyorlar. İnşallah en az zararla bu afeti atlatırız." dedi.

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti - Resim : 5

Yağışın azaldığını ancak sahada çalışmaların devam ettiğini, bazı yollarda ulaşımın kısmen açıldığını dile getiren Erdemir, "Çok sayıda evde su baskınları oldu, çok şükür can kaybımız yok. Toptaş köprüsü yıkıldı, bazı yollarda sel nedeniyle hasarlar oluştu." bilgisini verdi.

Öte yandan, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Gavur Deresi'nin taşması nedeniyle oluşan sel sonucu, üç noktada trafiğe kapanan yollar, yapılan çalışmayla açıldı.

Bölgede, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti - Resim : 6

DÖRT MAHALLEDE SIKINTI YAŞANDI
Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik de ilçede yağış nedeniyle yaklaşık dört mahallede sıkıntı yaşandığını söyledi. Bazı evlerde su baskınları olduğunu ve evde mahsur kalanların ekipler tarafından çıkarıldığını aktaran Çelik, sahada çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Çelik, ilçedeki okulların çocukların güvenliği açısından bir gün tatil edildiğini bildirdi.

Vali Yazıcı bölgede incelemelerde bulundu
Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise Kumluca ilçesinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yazıcı, bölgede çok ağır bir yağış yaşandığını ve metrekareye 207 kilogram yağmur düştüğünü söyledi.

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti - Resim : 7

TÜM YOLLAR TRAFİĞE AÇIK
Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, AA muhabirine, Kumluca ve Finike ilçelerinde gece etkili olan yağış nedeniyle kapanan yolların trafiğe açıldığını bildirdi.

Karayolları bünyesindeki yollarda ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Gülşen, "Arkadaşlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyorlar, tüm yollar trafiğe açık." dedi.

Ortaköy ve Toptaş mahallelerinde çöken köprüler nedeniyle de alternatif yollardan ulaşımın sağlandığını aktaran Gülşen, Karayolları ekiplerinin büyükşehir ile ilçe belediye ekiplerine de merkezdeki çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

Antalya'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye intikal etti - Resim : 8

Öte yandan Kumluca Belediye binasının altındaki kapalı otoparkta su baskını olduğu ve çok sayıda aracın su altında kaldığı bildirildi.

Ev ve iş yerlerine su basan vatandaşlar da sabah saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Kızılay da ilçe merkezine stant kurarak, vatandaşlara çorba, kumanya, çay dağıtımına başladı.

Antalya
''Bukalemun Kılıçdaroğlu'' Baba Vanga'nın kehanetleri açıklandı İYİ Partililer, tazminat için şimdi sıra sizde TBMM çocuk gelin için tek yürek