Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti

Antalya'da geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli sağanakta hayrete düşüren bir olay ortaya çıktı. Buna göre sağanak ve fırtınada kentin tarihi kale surlarından bir bölümünün yıkıldığı görüntüler sonrası inceleme yapıldı. Yıkılan alanın ise surlar olmadığı, sura bitişik kaçak yapı olduğu tespit edildi

Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti
  • Geçtiğimiz günlerde Antalya'da etkili olan sağanak ve fırtınada kentin tarihi kale surlarından bir bölümünün yıkıldığı görüntüler sonrası yapılan incelemede, yıkılan alanın surlar olmadığı, sura bitişik kaçak yapı olduğu tespit edildi.

Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti - Resim : 1

  • Turizm kenti Antalya'yı hafta başı etkisi altına alan sağanak ve fırtına sonrası hayat normale döndü.
  • Su baskınlarının izleri silinmeye çalışılırken kentteki hasarla ilgili tespit çalışmaları da sürüyor.

Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti - Resim : 2

  • Şiddetli yağışın etkili olduğu 13 Şubat'ta Antalya'nın tarihi yat limanına bakan kale surlarından bir bölümünün de yıkıldığı görülmüştü.

Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti - Resim : 3

  • İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından alanda uzmanlarla birlikte inceleme yapıldı.
  • İnceleme sonrası hazırlanan raporda, yıkılan bölümün kale suruna ait olmadığı, kaçak yapının bir bölümü olduğu tespit edildi.

Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti - Resim : 4

  • Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Sorumlusu, Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, alanda incelemede bulundu.
  • Kale surları içinde suyun birikmesi ve dışarı doğru baskı yapması sonucu sura bitişik alanda inşa edilen kaçak yapının yıkıldığını anlatan Karabayram, "Su kütleye çarpınca geçmiş zamanlarda yapılan bu bölüm aşağı doğru akmış. Can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak bir durum yok" dedi.

Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti - Resim : 5

  • Koruma Bölge Kurulu tarafından verilen kararı da hatırlatan Karabayram, "Geçmiş yıllarda belgelenmiş ve yıkım kararları alınmış, uzun süredir de kullanılmayan bir yapı. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü alanla ilgili her türlü tedbiri aldı ve gerekli çalışma yapılacak" diye konuştu.

Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti - Resim : 6

ZARAR GÖREN TARİHİ YAPI VAR MI?

  • Cemil Karabayram, kent genelinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle zarar gören tarihi yapı olup olmadığına ilişkin de açıklama yaptı.  

Antalya'da şiddetli sağanak sonrası yıkılan yapı tarihi sur sanılıyordu! Gerçek şoke etti - Resim : 7

  • Bu konuda kendilerine herhangi bir ihbar gelmediğini, ihbar gelmesini beklemeden tüm yapıların uzmanlar tarafından hızla gözden geçirildiğini anlatan Karabayram, "Kaleiçi'nde sadece özel bir mülkiyetin bahçe duvarındaki toprakta bir akma söz konusu. Onun dışında bölgede saha incelemeleri sürüyor" dedi.
     
HSK, FETÖ'den ihraç edilen hakim ve savcıların göreve iadesi için inceleme başlattı Bekara ev kiralamamanın cezası belli oldu Son Dakika: Memleket Partisi'nin İstanbul ve İzmir adayları belli oldu Azmi Karamahmutoğlu verdiği cevapla gündem oldu