Antalya'da Dev Boyutlarda Mantar Keşfi

Antalya'nın Akseki ilçesinde 8 kilo 200 gram ağırlığında 'diken' mantarı bulundu. Yetkililer bu nadir keşfi değerlendirdi.

Antalya'da Dev Boyutlarda Mantar Keşfi

Antalya'nın Akseki ilçesinde, bir kişinin dağlık alanda yaptığı keşif, büyük bir merak uyandırdı. 8 kilo 200 gram ağırlığında bir mantar bulan Beyazıt Işık, mantarın özelliklerini anlattı.

Mantarın Özellikleri

Beyazıt Işık, Göktepe Yaylası'nda mantar toplarken karşılaştığı dev mantarın türü hakkında bilgi sahibi oldu. Işık, “Bu mantarın 'diken' mantarı olduğunu tespit ettim. İç Anadolu Bölgesi'nde, özellikle ilkbahar ve sonbahar sonrası kırsal alanlarda dikenlerin yanında yetişiyor. Ayrıca, yenilebilir bir tür olduğunu öğrendim” dedi.

Şaşırtıcı Büyüklük

8 kilo 200 gram ağırlığında bir mantar bulmanın kendisini şaşırttığını dile getiren Işık, “Bu büyüklüğü gören herkes çok etkilendi. Bölgedeki yerel halk da ilk defa böyle bir mantar gördüklerini belirtti” şeklinde konuştu.

Aile ile Tüketilecek

Beyazıt Işık, bulduğu mantarı aile üyeleriyle birlikte tüketeceğini ifade etti. “Bu tür nadir keşifler hem doğanın zenginliğini gösteriyor hem de yerel halk için bir besin kaynağı sağlıyor” diye ekledi.

Antalya'nın Akseki ilçesinde bir kişi, arazide 8 kilo ağırlığında mantar buldu. Serik Çiftçi...

Antalya'nın Akseki ilçesinde bir kişi, arazide 8 kilo ağırlığında mantar buldu. Serik Çiftçi Malları Koruma Başkanı Beyazıt Işık, gazetecilere açıklamada bulundu.

Kaynak: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi soruları yanıtladı Alkollü sürücünün ilginç savunması PKK'nın Avustralya yapılanmasındaki terörist yakalandı MSB paylaştı: Nefes kesen görüntüler