Antalya'da 68 yıllık marangoz 'Yılın Ahisi' ödülünü aldı

Antalya'da Ahilik Haftası'nda 68 yıllık marangoz Durmuş Daran, 'Yılın Ahisi' ödülüne layık görüldü.

Antalya'da 68 yıllık marangoz 'Yılın Ahisi' ödülünü aldı

Antalya'da gerçekleştirilen Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 68 yıldır marangozluk yapan Durmuş Daran, "Yılın Ahisi" ödülüne layık görüldü.

AHİLİK HAFTASI

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından düzenlenen etkinlik, Demirciler Çarşısı'nda gerçekleşti. Etkinlikte, Antalya Vali Hulusi Şahin, Durmuş Daran'a kaftan giydirerek ödülünü takdim etti.

AHİLİK KÜLTÜRÜNE BAKIŞ

Vali Şahin, konuşmasında Ahilik kültürünün önemine değinerek, "Antalya'ya milyonlarca turist geliyor. Bu turistler bizim misafirimizdir. Onlara bir misafir gibi yaklaşmalıyız, bir kazanç kapısı olarak değil," ifadelerini kullandı.

AESOB BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ahiliğin toplumsal düzenin sağlanmasında, kültürel, sosyal ve ekonomik hayatta önemine vurgu yaptı. Dere, "Ahilikte, eğitim hayat boyu devam eder ve usta, çıraklarına meslek öğreterek gelecek nesilleri aydınlatır," şeklinde konuştu.

YILIN KALFASI ÖDÜLÜ

Etkinlikte, "Yılın Kalfası" unvanını kazanan Esmanur Bıyıklı ve "Yılın Çırağı" Nasuh Polat Aktaş da ödüllerini aldı.

Etkinliğe; AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin ve çeşitli belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Antalya'da Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, 68 yıldır marangozluk mesleğini yapan Durmuş...

Antalya'da Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, 68 yıldır marangozluk mesleğini yapan Durmuş Daran'a "Yılın Ahisi" ödülü verildi. Etkinlikte Antalya Valisi Hulusi Şahin (solda) ve AESOB başkanı Adlıhan Dere (sağda), Yılın ahisi Durmuş Daran'a (ortada) plaket takdim etti.

Çocuk İstismarı Davasında önemli değerlendirmeler Barajda kurtarma operasyonu Kurtulmuş Türkçe eğitiminin önemi üzerine konuştu İş Dünyası İstişare Toplantısı ve aday havuz sistemi