Anne, baba, kardeşler... Narin Güran soruşturmasında adliyeye sevk edilen 23 şüpheliden biri serbest bırakıldı

Son Dakika: Narin Güran cinayetinde aile fertlerinin de aralarında olduğu 23 şüpheli, savcılığa sevk edildi. Şüphelilerden mahalle imamının serbest bırakıldığı öğrenilirken Adalet Bakanlığı, cinayete ilişkin soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemlerinin devam ettiğini, yarın adliyeye sevklerinin beklendiğini bildirdi. Ayrıca tutuklu bulunan amca Salim Güran, muhtarlık görevinden alındı.

  • Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor.

23 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

  • Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, gözaltına alınan ve aralarında anne, baba, iki ağabeyin de bulunduğu 23 şüpheli Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi.

MAHALLE İMAMI SERBEST BIRAKILDI

  • Gözaltına alınan 23 şüpheliden biri serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelinin mahallede görevli imam olduğu öğrenildi.

EK GÖZALTI SÜRESİ

  • Öte yandan Narin'in katliamı ile ilgili gözaltılar için son kez uzatma geldi. 
  • Adalet Bakanlığı da, cinayete ilişkin soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemlerinin devam ettiğini, yarın adliyeye sevklerinin beklendiğini bildirdi.
  • Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemleri devam etmektedir. Şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi beklenmektedir" denildi.

MUHTARLIK GÖREVİNDEN ALINDI

  • Ayrıca tutuklu bulunan amca Salim Güran, muhtarlık görevinden alındı.

3 BAKAN DİYARBAKIR'A GİDİYOR

  • Bir son dakika gelişmesi da bakanlardan geldi. Narin Güran soruşturmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın Diyarbakır'a gideceği öğrenildi.

İTİRAFÇI "AMCA YAPTI" DEDİ

  • Narin'in cesedini amca Salim Güran ile birlikte çuval içine koyup dereye bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklandı.
  • Savcılıkta ifade değiştiren Bahtiyar, amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" diyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

3 BAKAN NARİN'İN MEZARINDA

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın kabrini ziyaret etti.

Kaynak: İHA

Telefonunuza gelen Dilan Polat mesajlarına dikkat! Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında üçlü mutabakat Salim Güran'ın avukatı Narin'in davasından çekildi Naci Görür'den sert tepki