Ankara'da Üst Geçit Onarımına Rağmen Tehlikeli Geçişler Devam Ediyor

Ankara'daki bir üst geçidin onarım nedeniyle kapalı olmasına rağmen yayalar tehlikeli bir şekilde geçiş yapıyor.

Ankara'da Üst Geçit Onarımına Rağmen Tehlikeli Geçişler Devam Ediyor

Başkent Ankara'da, onarım çalışmaları kapsamında kapatılan bir üst geçidin tehlikeli bir şekilde kullanılmaya devam etmesi dikkat çekiyor. Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki üst geçit, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Ekim tarihinde bakım ve onarımın yapılması için kapatıldı.

Yetkililer Engeller Koydu

Belediye ekipleri, üst geçidin her iki girişine ahşap plakalar yerleştirerek vatandaşların geçişlerini engellemeye çalıştı. Ancak, yolun ortasında bulunan demir çitlerin karşıya geçişi engellemesi nedeniyle bazı vatandaşlar bu engelleri aşarak moloz yığınlarının arasından geçmeyi tercih etti.

Güvenlik Kameraları O Anları Kaydetti

Çevredeki bir iş yeri tarafından kaydedilen güvenlik kameraları görüntülerinde, bazı öğrencilerin güvenlik önlemlerini hiçe sayarak levhaların arasından geçmeye çalıştıkları ve tehlikeli atlayışlar yaptığı anlar yer aldı. Bu görüntüler, üst geçidin kapalı olmasına rağmen halkın risk almaktan çekinmediğini gözler önüne serdi.

Onarım Çalışmaları 20 Gün Sürecek

Elde edilen bilgilere göre, onarımlar 23.00-04.00 saatleri arasında yapılıyor ve toplamda 20 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Çalışmalar kapsamında üst geçidin yürüyüş platformları ile merdiven basamaklarındaki taşıyıcı özelliğini yitirmiş ve paslanmış mevcut sacların değişimi gerçekleştirilecek. Ayrıca, kumlama ve yalıtım işlemlerinin ardından, kırılmış ve kullanım ömrünü tamamlamış andezit, kauçuk gibi kaplamalar yenilenecek. Çelik konstrüksiyonda ise kumlama ve boyama işlemleri yapılacak.

Başkentte, Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan ve yayaların yoğun olarak kullandığı üst...

Başkentte, Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan ve yayaların yoğun olarak kullandığı üst geçit, Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) 2 gün önce bakım ve onarım çalışmaları için kapatıldı. Geçidin her iki girişine de belediye ekipleri tarafından vatandaşların geçişini engellemek amacıyla ahşap plakalar yerleştirildi.

İsrail'in Yeni Tahliye Talebi Kadın Zabıta Ekipleri Görevde Bitlis'te üzücü boğulma olayı Uluslararası Özgür Filistin Kongresi Başladı