Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var!

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Öte yandan tesiste bir patlamanın daha meydana geldiği ve rehine olduğu belirtildi.

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

PERSONELLER SIĞNAKLARA YÖNLENDİRİLDİ

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var! - Resim : 1

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ BULUNMAKTADIR

İçişleri Bakanı Yerlikaya, yaptığı açıklamada "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR EDİLMEMELİ"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, "TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

BİR PATLAMA DAHA MEYDANA GELDİ

Ankara TUSAŞ'ta bir patlama daha meydana geldi. Bölgede toplamda 3 patlama oldu. Fünyeyle şüpheli paket patlatılmış olabileceği düşünülüyor.

Teröristler böyle görüntülendi;

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var! - Resim : 2

SAVUNMA SANAYİSİ TEMSİLCİLERİ ANKARA'YA HAREKET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün ve beraberindeki heyet ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör saldırısı sonrası İstanbul'daki SAHA EXPO'dan ayrılarak hızlıca Ankara'ya doğru yola çıktı.

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var! - Resim : 3

TUSAŞ ÇALIŞANLARI GÖRÜNTÜLENDİ

Saldırı nedeniyle TUSAŞ yerleşkesinde bulunan sığınaklara geçen çalışanlar görüntülendi.

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var! - Resim : 4

1 BAŞSAVCIVEKİLİ VE 8 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVDE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." sözlerini kullandı.

TUSAŞ HAKKINDA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

Narin cinayetinde iddianame kabul edildi Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'urgan' yanıtı MHP, İYİ Parti'nin fırlattığı ipi istedi İYİ Parti lideri Bahçeli'ye ip fırlattı