Amasya Üniversitesinde akıllı sera projesi başladı

Amasya Üniversitesi'nde kurulan akıllı serada üretim faaliyetine geçildi.

Amasya Üniversitesinde akıllı sera projesi başladı

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından hayata geçirilen "Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi" çerçevesinde, Avrupa Birliği (AB) hibesi ile inşa edilen serada üretim süreçleri başladı.

REKTÖR İNCELEMELERDE BULUNDU

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Suluova MYO bahçesinde 120 metrekarelik alanda kurulan serayı ziyaret etti. İlk etapta 600 kök marulun yetiştirildiğini belirten Turabi, ilerleyen dönemlerde çilek gibi sera ürünlerinin de yetiştirileceğini ifade etti.

OTOMATİK SİSTEMİN AVANTAJLARI

Seranın tam otomasyonlu hidroponik sisteminin, öğrencilere Tarım 4.0 ile yeni teknolojileri tanıtma ve uygulama fırsatı sunduğunu dile getiren Turabi, “Bu, öğrencilerimiz açısından önemli bir kazanım. Üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerimize aktif katılım göstererek ilçelere katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

PROJENİN BÜTÇESİ VE HEDEFLERİ

Suluova MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin, seranın AB hibesi ile toplam 258 bin 512 avro bütçe ile inşa edildiğini söyledi. 2. sınıf öğrencisi Nazım Kutlu ise seranın sağladığı avantajları vurgulayarak, “Burada her şeyi sistem üzerinden kontrol ederek, ürünlerimizi en kısa sürede nasıl yetiştirebileceğimize karar verebiliyoruz.” dedi.

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından hazırlanan

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından hazırlanan "Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi" kapsamında, Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yararlanılarak oluşturulan serada üretim başladı.

Van'da Kaybolan Üniversite öğrencisi için eşarp bulundu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Türkmenistan'a ulaştı Dana etinden daha pahalı olan domuz eti neden kullanılıyor? Türkiye ve Arnavutluk Arasında Stratejik İlişkiler