Almanya'da 28. Açık Cami Günü Etkinliği başarıyla gerçekleşti

Almanya'daki camilerde 28. kez düzenlenen Açık Cami Günü, yoğun bir ilgiyle gerçekleşti.

Almanya'da 28. Açık Cami Günü Etkinliği başarıyla gerçekleşti

Almanya'daki camiler, bu yıl 28. kez düzenlenen "Açık Cami Günü" etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bu özel gün, iki Almanya'nın birleşmesinin yıl dönümü vesilesiyle, Müslüman toplumu dışında da birçok kişiyi bir araya getirdi.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) bu yılki etkinlik temasını "İnsan hayatı ve önemi" olarak belirledi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camilerde, Müslüman olan veya olmayan pek çok kişi programlara yoğun ilgi gösterdi. Özellikle Köln Merkez Camisi, 858 caminin bağlı olduğu DİTİB Genel Merkezi'nin bir parçası olarak dikkat çekti.

 

 

KÖLN'DEKİ ETKİNLİKLER VE KATILIMCILAR

Köln'de düzenlenen etkinlikte, şehrin Belediye Başkan Yardımcısı Ralf Heinen ve yerel yöneticiler de camiyi ziyaret ederek destek verdi. DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon, AA muhabirine etkinliğin pek çok kişi için önemli bir davet niteliğinde olduğunu ifade etti. Kalyon, "Bugün, hem Müslümanların hem de diğerlerinin camilere davet edildiği çok özel bir gün. Etkinliklerimize katılarak insan yaşamının önemini vurgulamaya çalıştık," dedi.

Gün boyunca çeşitli seminerler, sergiler ve etkinlikler düzenlendi. Misafirler cami rehberleri aracılığıyla camilerin yapısını ve İslam dinini daha yakından öğrenme fırsatı buldu.

İki Almanya'nın birleşme yıl dönümü dolayısıyla ülkedeki camilerde geleneksel hale gelen

İki Almanya'nın birleşme yıl dönümü dolayısıyla ülkedeki camilerde geleneksel hale gelen "Açık Cami Günü" etkinliklerinin bu yıl 28'incisi düzenlendi. Almanya'da 858 caminin bağlı bulunduğu DİTİB Genel Merkezi bünyesindeki Köln Merkez Camisi'ne gelen konuklar, cami ve İslamiyet ile ilgili bilgi aldı.

Bakan Yerlikaya, Rus Büyükelçiyi ağırladı Kritik MGK toplantısı başladı| İşte gündem maddeleri Başakşehir'de 14 Katlı Bina Çatısında Yangın Kontrol Altına Alındı Ordu'da Hastanede Bıçaklı Kavga