Aliyev'den Ermenistan'ın Silahlandırılmasına Sert Tepki

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ı silahlandıran ülkeleri uyararak askeri gücün artırıldığını duyurdu.

Aliyev'den Ermenistan'ın Silahlandırılmasına Sert Tepki

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ı silahlandıran ülkeleri uyararak, ordunun savaş yeteneğinin artırıldığını ve gerekli teçhizatın sağlandığını vurguladı. Aliyev, "Ermenistan, Fransa'dan ücretsiz silah alıyor. Bu ciddi bir meseledir" diyerek, bu durumu eleştirdi.

Azerbaycan'ın Askeri Güçlenmesi

Azerbaycan'ın güvenliğine yönelik stratejilerini paylaşan Aliyev, "Bir numaralı görevimiz askeri gücümüzü artırmaktır" ifadelerini kullandı. Uluslararası alanda yaşanan gerginliklerin, Ermenistan'ın davranışları ışığında askeri hazırlıkların önemini artırdığını belirtti.

Aliyev'in İfadeleri

Aliyev, Ermenistan’daki mevcut yönetimin intikam düşüncesi taşıdığını ve 2. Karabağ Savaşı’nın sonuçlarını kabullenmekte zorluk yaşadığını belirtti. "Zaferimizi hazmedemeyen dış güçler, yeni planlar hazırlıyor" diyerek, Azerbaycan'a karşı yürütülen karalama kampanyalarına da değindi.

Savunma Sanayisi ve İşbirlikleri

Azerbaycan'ın savunma sanayisindeki gelişmelere de dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Savunma sanayisi fabrikalarımızda modernizasyon çalışmaları sürüyor" ifadesini kullandı. Ayrıca, yurtdışındaki savunma işbirliklerinin artırıldığını ve birçok ülkeye savunma ürünlerinin ihraç edildiğini belirtti.

Ermenistan Sınırında Gerilim

Aliyev, Ermenistan sınırındaki askeri hazırlıkları artırdıklarını ve "Ermenistan'dan her an bir provokasyon beklenebilir" diyerek, bu ülkenin Batılı ülkelerle işbirliğini vurguladı. Barış sürecinin uzatılmasından da rahatsızlık duyduğunu ifade eden Aliyev, resmi toprak iddialarının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 7. Dönem Azerbaycan Milli Meclisinin ilk oturumuna...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 7. Dönem Azerbaycan Milli Meclisinin ilk oturumuna katılarak konuşma yaptı.

SOLOTÜRK Belçika'da Gösteri Düzenledi 150 ton çöpü yol kenarına döken belediyeye ceza Abi Enes'in kolundaki diş izi Narin'e mi ait? Narin soruşturması hangi aaşamada?