Ali Babacan'ın 'SİHA' açıklamalarına Muharrem İnce'den tepki geldi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA'larla ilgili açıklamalarına Memleket Partisi lideri Muharrem İnce tepki gösterdi. İnce, yaptığı açıklamada "6'lı masanın ortağı olan Babacan "SİHA'lara dokunacakmış. Hayır kardeşim. Biz Memleket Partisi olarak İHA ve SİHA'ları doğru buluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ali Babacan'ın 'SİHA' açıklamalarına Muharrem İnce'den tepki geldi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında iktidara gelmeleri durumunda savunma sanayisinde yapılanları sorgulayacaklarını söylemiş ve Selçuk Bayraktar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olmasına göndermede bulunarak "Şimdi seçim yaklaşıyor ve hükümetin elindeki en önemli propaganda projelerinden bir tanesi de bu. Bu proje de öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz falan filan ya. Kusura bakmayın ya dokunacağız tabii, doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Tek bir şirket üzerinden bu işler olmaz açıkça söylüyorum. Eğer rekabetten korkuyorlarsa korksunlar." ifadelerini kullanmıştı.

Ali Babacan'ın 'SİHA' açıklamalarına Muharrem İnce'den tepki geldi - Resim : 1

MUHARREM İNCE'DEN TEPKİ
Babacan'ın açıklamaları sonrası Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'den tepkili bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İnce, şu ifadelere yer verdi;

"6'lı masanın ortağı olan Babacan "SİHA'lara dokunacakmış. Hayır kardeşim. Biz Memleket Partisi olarak İHA ve SİHA'ları doğru buluyoruz. Cumhurbaşkanı olduğumda savunma sanayi yatırımlarını artırarak devam ettireceğiz. Bu siyaset üstü milli bir konudur.

"SANAYİ YATIRIMLARINA DOKUNACAĞIZ DİYENLER..."
Bugün savunma sanayi yatırımlarına dokunacağız diyenler; sorumlu oldukları dönemde TSK'ya kurulan kumpaslara, kumpas davalarındaki hukuksuzluklara neden ses çıkaramamışlar, dokunmamışlar? TÜPRAŞ hisselerinin değerinin çok daha altında Ofer’e satılmasına neden dokunamamışlar?"

Kılıçdaroğlu'ndan yurt dışı çıkış harcı vaadi Ömer Çelik'ten İHA-SİHA çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüştü Babacan'a Bayraktar'dan tepki