Akşener neyi açıklayacak? Buket Aydın'dan bomba açıklamalar: CHP İYİ Parti'nin kenesi oldu

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, gündeme ilişkin önemli başlıkları ele aldığı 'Haftalık'ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamanın içeriğine ilişkin konuştu. Aydın, "Akşener'in 'hiç kimseyle ittifak yapmıyorum' tarzını benimseyip 'hodri meydan' deyip kendi oy oranını kendi seçmeninin ölçeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanarak Akşener'in CHP'den bıktığını ifade etti. Aydın, "CHP, İYİ Parti'nin kenesi oldu" dedi.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Haftalık programında Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamaya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Aydın, Akşener'in yerel seçimlerde kendi yol haritasını belirlemek istediğini aktararak, "CHP'nin İYİ Parti'ye bir kene gibi yapıştığını görüyoruz. CHP, İYİ Parti'nin kenesi oldu" dedi.

"BİR GÖVDE GÖSTERİSİ YAPMAK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Aydın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta bir açıklama yapacağını belirtti, yerel seçimlerdeki politikalarını anlatacaklar ve 'Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak' dedi. Ben açıkçası Meral Akşener'in 'hiç kimseyle ittifak yapmıyorum' tarzını benimseyip 'hodri meydan' deyip kendi oy oranını kendi seçmeninin ölçeceğini ve kendisinin son seçimlerde almış olduğu oyun üzerinde oy alarak bir gövde gösterisi yapmak istediğini düşünüyorum.

AKŞENER'İN CHP TALİMATI DEĞİŞECEK Mİ?

Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in siyasi vasiyetini açıkladı. Yarkadaş'a göre Akşener 'Ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP'yle hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız' çağrısında bulunacak. Düşünün daha önce bunun tam tersi bir çağrı yapmıştı. Kemal Bey'e sahip çıkın diye vasiyet etmişti. Şimdi tam tersini yapıyor Akşener.

"CHP, İYİ PARTİ'YE KENE GİBİ YAPIŞTI, EMDİ, BİTİRDİ"

Çünkü Akşener, CHP'den bıktı. CHP'nin İYİ Parti'ye bir kene gibi yapıştığını görüyoruz. Kene ne yapar insana yapışır kanını emer bitirir o kişinin kanından beslenir. CHP, İYİ Parti'nin kenesi oldu. Kene gibi yapıştılar, emdiler, bitirdiler. İYİ Parti'nin yüzde 15-16 oy alma ihtimali vardı bunu yüzde 9,9'lara düşürdüler.

"SANDALYELERİNİ YÜZDE 0,1 OYU OLMAYAN PARTİLERE PEŞKEŞ ÇEKTİLER"

İYİ Parti'nin almış aldığı oy oranı CHP'nin kendi sorunudur. Bunu neden yaptılar? Yüzde 0,1 oy oranı olmayan partilere sandalyelerini peşkeş çektiler.

"DAVUTOĞLU PARALEL EVRENDE YAŞIYOR OLMALI"

Ondan sonra ne oldu? Ahmet Davutoğlu diyor ki 'biz seçime kendimiz girsek daha çok oy alırdık' ya mümkün değil Sayın Davutoğlu gerçekten kusura bakmayın. Herhalde paralel evrende yaşıyor olmalısınız.

"İYİ PARTİ, BU KENEYİ ÇIKARIP FIRLATIP ATMAK İSTİYOR"

Çok da önemli bir hocasınız. Neye dayanarak böyle söylüyorsunuz anlamıyorum. Bu sandalye sayısını rüyanızda bile göremezdiniz. CHP sayesinde almış olduğunuz sandalyedir. İYİ Parti, bu keneyi buradan çıkarıp fırlatıp atmak istiyor. Doğru da yapıyor. Umarım da bu tarz bir açıklama yapar."

AK Parti'den Ankara ve İstanbul için yeni formül! Cevdet Yılmaz Finans Temsilcileriyle buluştu Cumhurbaşkanı Erdoğan Eren Bülbül'ü andı İyi ki varsın Eren Bülbül