Akkuyu NGS bugün devreye giriyor! Nükleer Enerji Santrali tehlikeli mi? Haberet aylar önce anlattı

Akkuyu NGS bugün devreye giriyor. Daha önce yaşanan nükleer enerji faciaları "nükleer enerji santrali çok tehlikeli" algısına yol açtı. Editörümüz Gizemnur Gül nükleer enerji santralleri ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Nükleer enerji gerçekten tehlikeli mi? İşte ayrıntılar...

Akkuyu NGS'de sona gelinirken milyonların kafasında tek soru... Nükleer enerji sanıldığı gibi tehlikeli ve ölümcül mü? Editörümüz Gizemnur Gül aylar önce anlattı.

Nükleer enerji santrallerinin bacaları herkesi korkutuyor. Çıkan beyaz dumanlar herkesi korkutuyor değil mi? 

Nükleer enerji santralleri sandığınız kadar doğaya zararlı değildir. Hatta en güvenilir enerji desek abartmış olmayız. O bacalardan çıkan beyaz duman ise su buharıdır. Bundan dolayıdır ki dünyadaki birçok nükleer santralin çevresi yemyeşildir.

Nükleer santral etrafına yayılan radyasyon, bir röntgenin insana verdiği radyasyonun 50'de biri kadarıdır. Yani nükleer santraller bilinenin aksine çok az radyasyon yayarlar.

Nükleer santrallerin çevreye verdiği zarar sebebiyle can kaybı olmamıştır.

Gelin görün ki nükleer santraller, insan hatası nedeniyle yaşanan kazalar sonucu en zararlı enerji olarak bilinir.

Kaynak: haberet.com

Şap hastalığı nedeniyle kapatılmıştı! Yeniden açılıyor CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de vatandaşlara seslendi Fahrettin Koca açıkladı Yargıtay'dan emsal karar: Evinizi kayınvalidenizin üzerine yapmayın