AK Partili Zafer Işık ile Meclis'te kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs'ün son durumu belli oldu

Geçtiğimiz günlerde TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında tansiyon yükselmiş ve AK Parti ile İYİ Parti kanadı arasında tartışmalar fiziksel boyuta taşınmıştı. O sırada AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı. Örs'ten ilk haber geldi.

AK Partili Zafer Işık ile Meclis'te kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs'ün son durumu belli oldu

Geçtiğimiz günlerde TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. Meclis'teki sözlü tartışmanın kısa sürede fiziksel boyuta ulaşmasının ardından AK Partili isimler ile İYİ Parti kanadı fiziksel boyuta ulaşan bir arbede yaşadılar.

AK Partili Zafer Işık ile Meclis'te kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs'ün son durumu belli oldu - Resim : 1

O sırada AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile kavga eden ve yüzüne yumruk isabet eden İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırılmıştı.

MERAL AKŞENER HASTANEDE ZİYARET ETTİ
Kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen Örs fenalaşarak hastaneye yatırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. Olayın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Örs'ü hastanede ziyaret etti.

AK Partili Zafer Işık ile Meclis'te kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs'ün son durumu belli oldu - Resim : 2

Akşener ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından "Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!" şeklinde paylaşımda bulundu.

HÜSEYİN ÖRS'ÜN DURUMU NASIL?

AK Partili Zafer Işık ile Meclis'te kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs'ün son durumu belli oldu - Resim : 3
Bir süredir yoğun bakımda tedavi altına alınan İYİ Partili Hüseyin Örs'ten ilk haber geldi. Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu hastane odasından bir fotoğraf paylaşarak "Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs az önce yoğun bakımdan çıktı. Tedavisi bugün burada devam edecek. Bilinmelidir ki böylesi saldırılar aslında Türk Milletinin iradesine ve demokrasimize yapılmaktadır. İYİ Parti olarak ülkemizi bu anlayıştan çıkarmaya ve kurtarmaya kararlıyız!" dedi.

AK Partili Zafer Işık ile Meclis'te kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs'ün son durumu belli oldu - Resim : 4

MECLİS'TEKİ KAVGADA NELER YAŞANDI?
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmış, Örs'ün kafasında açılma meydana geldiği belirtilmişti.

Kalbinde pil olduğu belirtilen Örs'ün pil değişikliği için bir gün yoğun bakımda uyutulacağı ifade edilmişti.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Örs'ün kalbinin durma seviyesine geldiğini belirterek "Saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrasında vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben revire eşlik ettim. EKG çekmelerini rica ettik, EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. Orada bir ilaç uygulandı. Güven Hastanesi'ndeki yetkilileri arayarak kardiyoloji ve acil hocaların hazır olmalarını rica ettik. Yapılan müdahale kalbin, kalp ritminin geri dönderilmesi olarak bilinen kardiyoşok tedavisidir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi ancak hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda" ifadelerini kullanmıştı.

AK Partili Zafer Işık ile Meclis'te kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs'ün son durumu belli oldu - Resim : 5

HÜSEYİN ÖRS KİMDİR?
Hüseyin Örs, 1964 yılında Trabzon'da doğmuştur. 1981 yılında Trabzon Lisesi'nden, 1985'te Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun olmuştur. 1992'de KTÜ'de İktisat Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans eğitimini ve 1998'de KTÜ'de İktisat Doktorasını tamamlamıştır.

1986'da Giresun'da öğretmen olarak meslek hayatına atılmış, 1987'de KTÜ Bilgisayar Programcısı olarak göreve başlamış, 1989'da KTÜ İİBF'de Asistan olmuştur. 1999'da Öğretim Görevlisi olmuştur. 2001'de yurt dışı görevi için gittiği Kazakistan'da Türk-Kazak Devlet Üniversitesi olan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapmış, 2008'de KTÜ İİBF Ekonometri Bölümü'nde Yardımcı Doçent unvanı alarak Ekonometri Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevine atanmıştır. 2012'de KTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

2009'da 1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanlığına seçilmiştir. Hüseyin Örs, evli ve 1 çocuk babasıdır.

ZAFER IŞIK KİMDİR?
Zafer Işık, 30 Ağustos 1972 tarihinde Gemlik'te doğdu. İlk, orta eğitiminin ardından ve meslek lise eğitimini makina üzerine Gemlik'te tamamladı. Ardından Eskişehir'de Makine bölümünde lisansını tamamladı.

AK Partili Zafer Işık ile Meclis'te kavga eden İYİ Partili Hüseyin Örs'ün son durumu belli oldu - Resim : 6

2002 yılından bu yana denizcilik ve deniz taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren Işık, zamanda hayvancılık ve zeytin üreticisi olarak tarım sektörü ile uğraşıyor.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında 2 dönem Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği yapa Işık,, TOBB Genel Kurul Delegesi olarak görev aldı.

AK Parti'nin kuruluşundan itibaren Gemlik İlçe teşkilatında Ekonomi İşleri Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü.

İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Şubesi, Gemlikspor, Gemlik Yelken Kulübü, Gemlik Belediye Spor, Gemlik Basket Spor Kulübünde ve Gemlik Artvinliler Derneğinde çeşitli görevlerde bulundu.

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti Bursa Milletvekili olarak seçildi. Aynı zamanda TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Katip Üyesi ve Parlamentolararası Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı ile Gürcistan Dostluk Grubu Başkanvekilliği ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor.

Zafer Işık evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bakanlık asgari ücrette rakam açıkladı