AK Parti'li Bülent Turan'dan Kızılay yorumu: Keşke böyle ağır ve acılı bir günde satış yapmasaydı

Türk Kızılay'ının, depremin 3. gününde depremzedeler için AHBAP'a çadır satışının yankıları hala devam ederken AK Parti'li bir isimden konuya ilişkin yorum geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda, "Kızılay bir devlet kurumu değil, kendi tüzel kişiliği olan bir dernek. Çadır satışı yanlıştı. Keşke böyle ağır ve acılı bir günde satış yapmasaydı" ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Bülent Turan'dan Kızılay yorumu: Keşke böyle ağır ve acılı bir günde satış yapmasaydı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekillerinin, depremin 3. gününde AHBAP'a çadır satan Kızılay'ı eleştirmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

"İŞİNİZ ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK"
Muhalefetin Kızılay eleştirilerine yanıt veren Turan, şunları söyledi:
"Kızılay, bizim; tartışalım, eleştirelim fakat 154 yıldan beri bizim kurumumuz, en zor zamanda bu milletin yanında yer almış, özel kurumumuz. En zor zamanda milletin yanında yer almış özel bir kurumumuz, 1913'te kamu yararı kararı verilmiş. Şu an eleştirdiğiniz çadır şirketi, 1954 yılında kurulmuş bugünün konuları değil. Satsa neden satıyor, satmasa neden satmıyor denecek. Derdiniz başka, sizin kastınız, işiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

"KEŞKE HİÇBİR SATIŞ YAPMASAYDI"
Ancak net olarak söylüyorum, keşke afet sırasında böyle bir ağır ve acılı günde hiçbir satış yapmasaydı yapılmasaydı. Daha nasıl söyleyebilirim. Satarsan ne olur, işte bugün olduğu gibi, 4 milyon kişiye 3 öğün yemek veriyorsun bu konuşulmaz, satarsan ne olur 400 bin kişiye çadır vermişsin bu konuşulmaz, böyle Meclis'i ve kamuoyunu yoran gündeme vesile olursunuz."

"NE DEMEM LAZIM, NİYE DİNLEMİYORSUNUZ?"
Turan, muhalefetin, "Kızılay çadırı satmadan deprem bölgesine götürseydi" eleştirilerine, "Diyorum ki: Satmasaydı. Ne demem lazım? Niye dinlemiyorsunuz? Öyle bir önyargınız var ki ne dediğimin de kıymeti yok sizin için. Bir daha mı söyleyeyim?" dedi.

"AYIP SİZİN YAPTIĞINIZ"
Turan, muhalefet partilerinin Kızılay'a yönelik eleştirileri devam edince, Kızılay'ı savunmadığını vurgulayarak, "Savunmuyorum, ayıp sizin yaptığınız ya, daha ne diyeyim; ben iktidar partisi vekiliyim ya. Ama ne diyorum duymuyor musunuz ya?" sözleriyle yanıt verdi.

Adıyaman'da ilginç olay! Deprem sadece 3'üncü katı yok etti 248'inci saatin mucizesi Aleyna Ölmez taburcu oldu Mustafa İduğ'dan Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak sözler Murat Hazinedar için istenen ceza belli oldu