Memleketine dönene teşvik... AK Parti, o il için tersine göç projesi hazırlıyor

AK Parti, İstanbul'da tersine göç için harekete geçiyor. Deprem ve yerel seçimlere yönelik özel bir çalışma başlatan AK Parti, söz konusu çalışmaların kapsamında İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılmasını hedef edindi. Yaz aylarında memleketine dönen emekliler için İstanbul'dan taşınmaları durumunda elektrikten su indirime kadar birçok alanda teşvikler verilmesi gündeme alındı. İşte detaylar...

Memleketine dönene teşvik... AK Parti, o il için tersine göç projesi hazırlıyor

Türkiye'nin mega kenti İstanbul'da tersine göç için düğmeye basan AK Parti, hem deprem hem de yerel seçimler kapsamında başlattıkları çalışmalarına yönelik İstanbul'un nüfus yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor.

Sabah gazetesinin haberinde yer alan bilgiye göre, önümüzdeki yerel seçimlere yönelik önemli gündemleri İstanbul olan AK Parti, Marmara bölgesindeki deprem riskinin azaltılmasını da gündeme aldıkları çalışmaları kapsamında yeni projeler üretmeye hazırlanıyor.

ARKA ARKAYA ADIMLAR

Daha önceden İstanbul'un 5 önemli sorununu belirleyen kurul, göçmenler ve sokak hayvanları ile ilgili önerilerin hayata geçirilmesi için bakanlıklar ve İstanbul Valiliği arka arkaya adımlar atmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'un gündeme getirildiği son toplantıda öncelikli olarak nüfus yoğunluğunun azaltılması gerektiği, depremden trafiğe birçok sorunun da hızla çözülmeye başlanacağı vurgulandı.

PROJE CUMHURBAŞKANI'NA SUNULACAK

Söz konusu projenin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile son şeklinin verilip hayata geçirilmesi planlanıyor.

BİRÇOK TEŞVİK GÜNDEMDE

Projeye göre İstanbul'da yaşayan ancak bahar ayları ile birlikte memleketlerine gidip yılın yarısını orada geçiren, çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu bir grup var. Öncelikli hedef kitle olarak bu grup tespit edildi. Aylarca memleketlerinde yaşayan bu kişilerin evlerini tamamen taşımaları için neler yapılabileceği üzerinde durulmaya başlandı. Yazın memleketine gidenlerin sürekli burada kalması için bazı teşvik politikaları devreye sokulacak. Örneğin evini taşırsa elektrik, su parası alınmaması ya da az alınması, belli vergi teşvikleri, nakit para verilmesi gibi.

İSTANBUL SEÇMENİ ANALİZ EDİLİYOR

AK Parti AR-GE Başkanlığı da İstanbul seçmenini analiz eden bir kamuoyu araştırması hazırladı. İstanbul'da yaşayan seçmen profili çıkarıldı. Hangi şehirden geldiğinden, hangi motivasyon ile oy kullandığına kadar bakıldı.

Fahrettin Altun'dan Ayasofya Camii paylaşımı Göçmen kaçakçıları tutuklandı Halk TV'de CHP gerginliği Cumhurbşakanı'ndan Hatay paylaşımı