AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te sert sözler: Nefretle anılacak

Son dakika haberleri... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. "Netenyahu’nun Sn Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözleri yok hükmündedir." diyen Ömer Çelik, "İsrail Başbakanı Netenyahu, insanlığa karşı işlediği savaş suçları ve Filistinlilere yönelik soykırım girişimi nedeniyle layık olduğu şekilde nefretle anılacak ve birgün hukuk önünde hesap verecektir..." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te sert sözler: Nefretle anılacak
  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bebek katili Netanyahu'ya sert bir tepki geldi.

"SÖZLERİ YOK HÜKMÜNDEDİR"

  • Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Sivillere karşı hiçbir ayrım gözetmeksizin tarihin en vahşi saldırganlığına imza atan İsrail Başbakanı Netenyahu'nun Sn Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözleri yok hükmündedir. İsrail Başbakanı Netenyahu, insanlığa karşı işlediği savaş suçları ve Filistinlilere yönelik soykırım girişimi nedeniyle layık olduğu şekilde nefretle anılacak ve birgün hukuk önünde hesap verecektir...

TARİHİN EN UZUN SÜRELİ İŞGALİ

Türkiye'nin terörle mücadelesi, hukuk çerçevesinde yürütülen dünyanın en meşru mücadelesidir. Türkiye'nin terörle mücadelesi, uluslararası hukukun tüm kurallarıyla tam bir uyum içindedir. İnsanlık düşmanı terör örgütlerine karşı verilen bir mücadeledir. İsrail'in Filistin'deki işgali ise tarihin en uzun süreli işgali olduğu gibi en planlı ve sistematik katliam suçlarını içermektedir.

NETANYAHU İSE İNSANLIĞIN DÜŞMANI HER TÜRLÜ EYLEMİN TEMSİLCİSİDİR

Netanyahu yönetimi, Filistinli sivilleri bombalamakta, öz topraklarından göç etmeleri gerektiğini söylemekte, bu insanlar can korkusuyla göç halindeyken yine onları bombalamakta, insanların son çare olarak sığındıkları hastaneleri dahi bombalamaktadır. Cumhurbaşkanımız insanlık değerleri ve insanlık vicdanı adına tüm dünyaya seslenirken, Netanyahu ise insanlığın düşmanı her türlü eylemin temsilcisidir. Filistin'deki çocuk, kadın, sivil, yaşlı masumlarla dayanışmayı sürdürecek; Filistinli kardeşlerimizin meşru haklarını elde etmeleri için mücadele etmeye devam edeceğiz."

NETANYAHU NE DEMİŞTİ? OLAYIN GEÇMİŞİ NE?

  • 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi kan gölüne çeviren ve 21 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada Başbakan Binyamin Netanyahu'yu da Adolf Hitler'e benzetti.

"KÜRTLERE SOYKIRIM UYGULAYAN..."

  • Netanyahu, bu sözlere “Kürtlere soykırım uygulayan, gazetecileri hapseden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bize ahlak öğretecek son kişidir” diyerek yanıt verdi.
  • Netanyahu, X üzerinden paylaştığı mesajda İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin “dünyanın en ahlaklı ordusu olduğu” görüşünü savundu.
  • İsrail Başbakanı, “İsrail silahlı kuvvetleri, Erdoğan’ın övdüğü ve liderlerine ev sahipliği yaptığı dünyanın en vahşi terör örgütü Hamas-IŞİD’i ortadan kaldırmak için savaşıyor” ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANI COHEN'DEN DİPLOMATİK RESTİ

  • İsrail'e karşı eleştirilerinin tonunu son haftalarda yükselten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Yahudi Soykırımı'nın mimarı Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'e benzetmesi sonrasında, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'den diplomatik bir rest geldi.

"BÜYÜKELÇİLERİMİZ TÜRKİYE'YE GERİ DÖNMEYECEK"

  • Haaretz gazetesinin haberine göre Cohen,"Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerimiz Türkiye'ye geri dönmeyecek" dedi.
ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı ilk kez uçtu İBB'nin 'beyaz yol'u neden çöktü? RTÜK Kızıl Goncalar'a program durdurma cezası verdi Sözde sorumlu etkisiz hale getirildi