AK Parti Sözcüsü Çelik: "Kadınlarımızın güvenliği ülkemizin güvenliğidir"

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kadınlara yönelik şiddet olaylarına değinerek "Kadınlarımızın güvenliği ülkemizin güvenliğidir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Kadınlarımızın güvenliği ülkemizin güvenliğidir"
  • AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
  • Parti genel merkezinde gerçekleşen toplantıda son günlerde yaşanan şiddet olayları da gündeme geldi.
  • Toplantı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, cezasızlık algısına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Kadınlarımızın güvenliği ülkemizin güvenliğidir" - Resim : 1

  • Çelik, “Bu eylemleri gerçekleştirenlerin, bu süreçlerin içerisinden nasıl tekrar çıkabildikleri, tekrar bu eylemleri üst üste işleme konusunda, bu zemini nasıl bulabildiklerini en derin şekilde incelediğimizi ifade etmek isterim.” dedi.
  • Ömer Çelik, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un bu konuda MYK üyelerine bilgi verdiğini de anlattı.
  • AK Parti Sözcüsü, “Kadınlarımızın sokaklarda rahatça hareket etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.” şeklinde konuştu.
  • AK Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Kadınlarımızın güvenliği ülkemizin güvenliğidir" - Resim : 2

“CEZASIZLIK ALGISINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

  • "Canımızı çok yakan şiddet olayları oldu. Kadın polisimiz şehit edildi. Geçtiğimiz günlerde iki kadın cinayeti art arda işlendi. Son derece üzücü. Bugün sayın cumhurbaşkanımız MYK’daki açılış konuşmasında bütün bu tabloya geniş bir yer ayırdı. Sıla bebeğin de hayatını kaybettiğini öğrendik. Daha önce de bunu ifade etmiştim. Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz.
  • Ortaya koyduğumuz çerçeve ve bundan sonraki yol yürüyüşümüzle ilgili hassasiyetler konusunda yakın zamanda cumhurbaşkanımız açıklamalar yapacaklar. Bu bizim en hassas olduğumuz konudur. Kadına karşı şiddetin engellenmesi konusunda bugüne kadar çok adım attık. Yasal düzenlemeler, asayiş tedbirleri tek başına dünyanın hiçbir yerinde yetmez. Kültürel ve ahlaki hassasiyetlerin en üst noktaya kadar çıkarılması için en güçlü şekilde bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Kadınlarımızın güvenliği ülkemizin güvenliğidir" - Resim : 3

"ÖNLEYİCİ VE KORUYUCU YENİ TEDBİRLERE İHTİYAÇ VAR"

  • Bu eylemleri gerçekleştirenlerin, bu süreçlerin içerisinden nasıl tekrar çıkabildikleri, tekrar bu eylemleri üst üste işleme konusunda bu zemini nasıl bulabildiği konularını en derin şekilde incelediğimizi ifade etmek isterim. Değişen hayat koşulları, değişen toplumsal dinamikler çerçevesinde ne kadar düzenleme yaparsanız yapın bunların yenilerinin yapılmasına ihtiyaç var. Önleyici ve koruyucu yeni tedbirlere ihtiyaç var.
  • Cezasızlık durumunun ortaya çıkmaması için MYK’mızda geniş bir gündem var. Adalet Bakanımız bu çerçevede bilgi veriyor.
  • Kadınlarımızın sokaklarda rahatça hareket etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Cezasızlık algısının oluşmasına hiçbir alanda müsaade etmeyeceğiz."
Protestoların arka planı Afyonkarahisar'daki üzücü kaza CHP'li Murat Çan'dan İstiklal Madalyası talepleri Terör örgütü üyesi firari yakalandı