AK Parti MKYK toplantısı sonrası flaş açıklama! CHP'de kim gitmiş kalmış bize fark etmez | AK Parti'den Avrupa ve ABD'ye açık mesaj

Son dakika haberleri... AK Parti MKYK toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Seçim sonrası yapılan ilk MKYK'nın ardından parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Fahiş kiralar, enflasyonla mücadele, asgari ücret zammı gibi çalışmalara değinen Çelik, Türkiye'nin Avrupa ve ABD ile ilişkilerine de değindi. Toplantı sonrası CHP'deki değişim tartışmalarının sorulması üzerine AK Parti Sözcüsü Çelik, "Siyaset yapma biçimi değişmeli. Yoksa gitmiş-kalmış bize fark etmez" dedi.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası flaş açıklama! CHP'de kim gitmiş kalmış bize fark etmez | AK Parti'den Avrupa ve ABD'ye açık mesaj

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası flaş açıklama! CHP'de kim gitmiş kalmış bize fark etmez | AK Parti'den Avrupa ve ABD'ye açık mesaj - Resim : 1

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası flaş açıklama! CHP'de kim gitmiş kalmış bize fark etmez | AK Parti'den Avrupa ve ABD'ye açık mesaj - Resim : 2

Seçimlerin ardından ilk kez yapılacak toplantıda 14 ve 28 Mayıs'ta alınan seçim sonuçları değerlendirilecek, kongre ve yerel seçim hazırlıkları ele alındı. Bu kapsamda, Seçim İşleri ile Mali ve İdari İşler Başkanlığı'nın sunum yaptı.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası flaş açıklama! CHP'de kim gitmiş kalmış bize fark etmez | AK Parti'den Avrupa ve ABD'ye açık mesaj - Resim : 3

Meclis çalışmalarının da gözden geçirileceği toplantıda, bir diğer gündem maddesi yeni anayasa çalışmaları oldu.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası flaş açıklama! CHP'de kim gitmiş kalmış bize fark etmez | AK Parti'den Avrupa ve ABD'ye açık mesaj - Resim : 4

TOPLANTI SONRASI İLK AÇIKLAMA

Toplantının sona ermesinin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası flaş açıklama! CHP'de kim gitmiş kalmış bize fark etmez | AK Parti'den Avrupa ve ABD'ye açık mesaj - Resim : 5

Konuşmasında Diyarbakır annelerinden bahseden Çelik, "İnsan hakları, kadın hakları, çocuk hakları savunuculuğu konusunda öne çıkmış uluslararası örgütlerinin Diyarbakır anneleri konusundaki suskunluğunu not etmeye devam ediyoruz. Tabi bu bir suskunluk değil; çifte standart. Demokrasinin korunması açısından terörle mücadelenin güçlü şekilde süreceğidir." şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik seçim sonrası ilk MKYK'nın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Hükümetlerimiz döneminde hassasiyetle yürüttük. İçişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız ve MİT Başkanlığımızın kararlı mücadelesini kapsamlı bir şekilde sürdürecektir. En son FETÖ ile ilgili yeni birtakım bilgilere ulaşabilecek aşama elde edildi.

DEAŞ ve PKK ile mücadele devam etmektedir. BM'nin 51. maddenin verdiği yetki çerçevesinde biz kendi topraklarımıza bu ülkelerden yapılan saldırıları engellemek için mücadeleyi veriyoruz."

"ENFLASYON TEK HANELİ RAKAMLARA İNECEK"

Enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini göreceğiz. Fahiş kira artışlarıyla ilgili gelen şikayetleri yakından takip ediyoruz.

FAHİŞ KİRA FİYATLARI

Vatandaşlarımız müsterih olsun; kiralarla ilgili olarak bize ilettikleri bütün şikayetleri yakından takip ediyoruz, mücadelemizi ivmesini artırarak ve etkisini geliştirerek devam ettireceğiz. 

Enflasyonla mücadele sürüyor. Düşüşü hep beraber göreceğiz. 

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

PKK'lı teröristlerin yapmış olduğu eylemler kabul edilemez. Teröre karşı yasa çıkarılması yeterli değil, uygulanması da lazım.

Birileri Türkiye'ye örtülü ya da açık ambargo uygulamaya kalkışıyorsa o zaman Türkiye'nin alternatif arama çabalarını eleştirmemelidir. Birtakım Amerikan senatörlerinin kaprisleriyle, Türkiye'nin milli güvenliğine dair adımlar hakkında karar vermeyeceğiz. Türkiye, her halükarda kendini koruyacak kudret ve güce sahiptir.

"KIBRIS TÜRK'Ü AZINLIK DEĞİLDİR"

Kıbrıs Türk'ü azınlık değildir. ABD ve Avrupa Birliği'nin Rumlarla birtakım tatbikatlar yaparak, onlara birtakım silahlı kabiliyetler kazandırarak süreci zehirleyen tutumlarından vazgeçmesi gerekir. Bunların hiçbiri, Ada'daki çözüme fayda sağlamaz. Bunların hiçbiri oradaki iki egemen devlet olduğu gerçeğini değiştiremez. Son dönemde ABD ve AB'nin yaklaşımlarının hiç olumlu olmadığını gördük.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret komisyonu 3. kez toplanacak. Komisyonun toplantısına saygı duymamız gerekiyor. O toplantıdan çıkacak karara göre büyük ihtimalle o tarihte ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız hayırlı işlerde acele edilmesi taraftarı. Sonuç önüne geldiğinde ivedilikle açıklanacaktır. 

CHP'DE DEĞİŞİM TARTIŞMALARI

(İmamoğlu'nun, 'Gerekiyorsa genel başkan da değişmeli' açıklaması) CHP, kurultay partisi. Genel başkan değişsin diyenlerin, kendilerini de bu değişime katlamaları gerekir.

Genel başkan değişsin ya da değişmesin diyenlerin ortaya koyduğu siyasal tutum da yok. Siyasetin sahibi devlettir. Siyasi partilerin sahibi, siyasi partilerin tabanlarıdır. Onların taleplerine kulak verilmesi esastır. 

İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DAKİ SALDIRISI

Bu saldırılar bölge barışına katkı sağlamaz. Yasadışı yerleşimi gayrimeşru bulduğumuzu ve kınadığımızı açıkça belirtmek isterim.

ANAYASA MAHKEMESİNİN HDP KARARI

AYM tek taraflı bakış açısı yürütüyor. Demokrasinin korunmasında en güçlü tedbirler teröre karşı alınmalı. Anayasa Mahkemesinin kararı, zaaf oluşturabilecek bir karardır.

GENEL AF ÇIKACAK MI?

Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi.

AK Parti Recep Tayyip Erdoğan
Aksaray Belediyesi'nden Babalar günü farkındalığı: Dev ekran sürpriz İstanbul'da olası depremde en çok hangi ilçe etkilenir? İsrail'in Filistin saldırısına Dışişleri'nden kınama LGBT eylemine dur diyen polise HDP'li Özgül Saki'den hadsiz sözler! EGM suç duyurusunda bulundu