AK Parti 2 günlük Kızılcahamam kampına girdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik değerlendirmeler

AK Parti'nin 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile başladı. Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada AK Parti'nin kardeş siyasetiin altını çizdi. Cumhurbaşkanı, ekonomi, seçimler, bebek katili İsrail'in Gazze'deki soykırımı gibi pek çok meseleye değindi. Erdoğan, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i bayramdan önce ziyaret edeceğini söyledi.

AK Parti 2 günlük Kızılcahamam kampına girdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik değerlendirmeler
  • AK Parti'nin 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün başladı.
  • Kızılcahamam'da düzenlenen kampın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Ülkemizin dört bir yanında AK Parti'nin millete hizmet davasını sırtlayan, ülkesi, milleti ve Türkiye'nin aydınlık istikbali için samimiyetle koşturan tüm kardeşlerimin her birine bufadan selamlarımı gönderiyorum. AK parti İstişare ve Değerlendirme toplantılarımızın 31'incisinde sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. İstişare toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için şimdiden hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Bugün ve yarın belirlenen konu başlıklarında genel başkan yardımcısı ve bakan arkadaşlarımız geniş bir yelpazede sunumlarını yapacaklar. Hem partimizin gündemindeki meseleleri konuşacağız hem de ülkemizi ve tüm insanlığı ilgilendiren konuları iki gün boyunca kapsamlı şekilde değerlendireceğiz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 30 istişare toplantısında olduğu gibi demokratik bir atmosferde, katılımcı bir anlayışla kardeşliğin ve muhabbetin hakim olduğu bir iklimde sizlerin kıymetli fikirlerini alacağız.

İSTİŞARE TOPLANTILARIMIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ

Geçen sene hem 6 Şubat depremleri hem de çok yoğun geçen 14-28 Mayıs seçimleri dolayısıyla toplantımızı ertelemek durumunda kaldık. Seçimlerin hemen ardından da tüm vaktimizi ve enerjimizi depremin yaralarının sarılması başta olmak üzere ülkemizin acil sorunlarının çözümüne teksif ettik. Elbette burada bulunan arkadaşlarımızın hemen hepsiyle çeşitli vesilelerle bir araya geldik, görüş alışverişinde bulunduk. AK Parti'yle özdeşleşmiş, Türk siyasetine AK Parti'nin kazandırdığı istişare toplantılarının farklı anlamları ve önemi olduğunu çok iyi biliyoruz. Son bir yıldır ülkemizin adeta gündemini kaplayan seçim maratonunun da tamamlanmasıyla öncelikle siz kardeşlerimizle beraber olalım istedik. İstişare toplantılarımızı devam ettireceğiz.

 3 SEÇİMİN DE KAPSAMLI MUHASEBESİNİ YAPACAĞIZ

 Temmuz'un 1 ve 2'sinde bu defa yine burada Kızılcahamam'da bu defa belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Böylece yol ve dava arkadaşlığımızın, siyasi sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmenin yanı sıra son bir yılda yaşanan 3 seçimin de kapsamlı muhasebesini yapacağız.

"HALKIMIZLA ARAMIZA MESAFE KOYMADIK"

Burada bir hususu sözlerimin hemen başında ifade etmek istiyorum. Rabbimiz hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'de, "Onların işleri kendi aralarında istişareyledir" buyuruyor. Peygamberimiz de "İstişare edenin pişmanlık duymayacağını" bizlere müjdeliyor. Siyasi hayatımızın her aşamasında olduğu gibi partimizin kuruluşundan itibaren de istişareye, kararlarımızı ortak akılla almaya önem verdik. Halkımızla aramıza mesafe koymadık, görünmez duvarlar örmedik, siyaseti milletimiz için yaptık. Milletimizle birlikte hep istişare halinde kalarak yaptık.

"HİÇ KİMSEYİ AYIRMADAN, AYRIMCILIK YAPMADAN HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK"

Sivil toplum kuruluşlarımızla kanaat önderlerimizle istişare ettik. İlim adamlarımızla, akademisyenlerimizle, gençlerimizle istişare ettik. Türkiye'nin nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarla, hanım kardeşlerimizle istişare ettik. Sanayicilerimizle, üreticilerimizle, emekçi kardeşlerimizle istişare ettik. Saçlarını ülkemize ve milletimize hizmet yolunda ağartmış büyüklerimizle, emeklilerimizle istişare ettik. Türkiye'nin selameti ve geleceği için söyleyecek sözü, görüşü, eleştirisi ve teklifi olan her bir insanımızla istişare ettik. Sokağın sesine kulak verdik. Çarşının, pazarın nabzını tuttuk. Hiç kimseyi ayırmadan, ayrımcılık yapmadan herkese ulaşmaya çalıştık. Ne kendimizi ne çalışma arkadaşlarımızı ne partimizi sürekli aynı seslerin duyulduğu farklı fikirlere kapalı, yankı odalarına hapsetmedik.

Milletimizle gönül köprülerini tekrar güçlendirirken AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın surlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz.

Biz ülkenin tamamını bütün gördüğümüz için tam 22 yıldır milletimizin her teveccühüne mazhar olduk. Sadece oy aldığımız kesimlere değil, tüm kesimlere eser hizmet ürettik. Bu dün böyledi, AK Parti siyasette kaldığı sürece bu böyle devam edecektir.

Seçim dönemlerinde rekabetin dozu doğal olarak artıyor. Ülkemiz sadece 10 aylık bir zaman diliminde 3 seçimi üst üste yaşadı. Seçimler toplumumuzu yordu.

ÖZGÜR ÖZEL'İ ZİYARET

31 Mart sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'de bizi ziyaret etti. Ben de arayı uzatmadan ziyarette bulunacağım. Kendisine siyasette yumuşamayı ifade ettim. Bunun bir tarafı iktidar ise muhalefettir. Biz kutuplaşmadan yana olmadık. Burada muhalefet kendisini samimi özeleştiriye tabii tutmalıdır. Bizim ittifak ortağımız olan MHP'nin de kırmızı çizgileri vardır. Aynı şekilde CHP'nin de kırmızı çizgileri olduğunu biliyoruz.

Biz yumuşama adına duruşumuzdan, hassasiyetlerimizden taviz verecek değiliz. Muhalefetten de taviz vermesini beklemiyoruz. Ancak yıkıcı, gerilimci siyaset Türkiye'ye geçmişte acılar yaşattı. Bizim siyasette referansımız hukuktur. Hukuk içinde olduğu sürece her türlü eyleme, eleştiriye saygımız sonsuzdur.

Türkiye'yi devleti ve milletiyle ilelebet kılmanın gayesini insanımızın duasıyla yılmadan yıkılmadan sürdüreceğiz.

Ekonomide 2024 yılında dair verileri güzel gelmeye devam ediyor. Türkiye ekonomisi yılın ik çeyreğinde yüzde 5.7 büyüdü. Böylece üst üste 15 çeyrekte büyümüş oldu. Çalışanların büyümeden aldığı pay yüzde 42 olarak gerçekleşti. 1998 yılından beri en yüksek seviyeyi yakalamış bulunuyoruz. Enflasyon yılın 2. yarısından sonra düşecek. 

İsrail ile ticari ilişkimizi durdurduk. Gazze'ye gönderdiğimiz yarıdmlar 55 bin tonu aştı. Tek başımıza kalsak da vicdanlı, onurlu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. 

KAMP PROGRAMI

  • Yerel seçim sonuçları ve parti faaliyetlerinin ele alınacağı kampta, Kabine üyeleri sunum yapacak.
  • Ekonomi, enerji, tarım, adalet, güvenlik ve dış politika konuları değerlendirilecek.

AK PARTİ'NİN ROTASI OLUŞTURULACAK

  • 31 Mart yerel seçiminin analizi ve Meclis çalışmaları ele alınacak.
  • AK Parti'nin izleyeceği yol haritası belirlenecek.
  • AK Parti'nin istişare toplantısı hafta sonunda Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek.
  • Kamp bugün, Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak.
  • Genel merkez çalışmalarına ilişkin oturum yapılacak.

AK Parti 2 günlük Kızılcahamam kampına girdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik değerlendirmeler - Resim : 1

SEÇİM SONUÇLARI ELE ALINACAK

  • Bu oturumda, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Yılmaz, Ali İhsan Yavuz ve Erkan Kandemir, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarına ilişkin sunum yapacak.
  • AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanı Abdullah Güler'in başkanlığındaki oturumda ise grup başkan vekilleri ve grup yönetim kurulu üyeleri, partinin Meclis çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verecek.

KABİNE ÜYELERİ SUNUM YAPACAK

  • Adalet, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye, Tarım ve Orman, İçişleri, Milli Eğitim Bakanları sunum gerçekleştirecek.
  • Kamp, genel istişare ve değerlendirmelerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Haziran Pazar günü yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

AK Parti 2 günlük Kızılcahamam kampına girdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik değerlendirmeler - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

Türkiye'de seçim tekrarı! Yarın sandık başına gidecekler Milli Savunma Bakanı Güler askerlik tartışmalarına nokta koydu Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti AK Parti'den sokak köpeklerine ilişkin açıklama