AJet, İstanbul ile Tuzla Arasındaki Uçuş Seferlerine Başladı

AJet, İstanbul ile Bosna Hersek'in Tuzla kenti arasında yeni uçuş seferlerini başlattı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, bu adımın iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini vurguladı.

AJet, İstanbul ile Tuzla Arasındaki Uçuş Seferlerine Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AJet'in 1 Ekim itibarıyla gerçekleştirdiği yeni dış hat seferleri arasında, İstanbul'dan Tuzla'ya düzenlenen seferin de yer aldığını açıkladı. Uraloğlu, bu seferlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Tuzla’daki İlk Uçuş Töreni

Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Tuzla Havalimanı'na gerçekleştirilen ilk uçuşu ve bu vesileyle düzenlenen açılış törenine katıldı. Tören sırasında Tuzla'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Kardeşliğimiz Her Zaman Sürecek

Bakan, "Kötü günde de iyi günde de Bosna Hersek ile dost olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullanarak, Türkiye'nin Bosna Hersek ile olan sağlam ilişkilerine dikkat çekti. Bosna-Hersek'in afet zamanlarında Türkiye’ye destek sunduğunu da hatırlatan Uraloğlu, Türkiye'nin TİKA, Kızılay ve AFAD ile birlikte Tuzla'daki kardeşlerine yardım ettiğini vurguladı.

Yeni Uçuş Hedefleri

Uraloğlu, Türkiye'nin 131 ülkede 347 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini ve bunun yıl sonuna kadar 349'a yükseleceğini ifade etti. Ayrıca, AJet'in Tuzla'ya açtığı hattın iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendireceğini yineledi.

Uçakta Duygusal Bir An

Bakan, uçuş esnasında tanıştığı bir aileyle ilgili bir hikaye paylaştı. Aile, kız isteme merasimi için Tuzla’ya geldiklerini belirtirken, Uraloğlu bu güzel olaya katkı sağlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

AJet Genel Müdürü'nden Açıklama

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, bu seferin Türkiye ile Bosna Hersek arasında yeni bir köprü inşa ettiklerini, modern filoları ile yolcuları 41 noktaya ulaşım sağladıklarını belirtti. Tuzla hattının ilk kez açıldığı bu seferle birlikte düzenli uçuşların başlayacağını duyurdu.

Tuzla Yönetiminden Teşekkür

Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagic, AJet'in savaşta ve barışta kendilerine dostluk gösteren Türkiye ile olan ilişkilerin önemine değinerek, bu seferin Tuzlalılar için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

AJet'in, İstanbul Sabiha Gökçek Havalimanı'ndan Bosna Hersek'in Tuzla Havalimanı'na yaptığı ilk...

AJet'in, İstanbul Sabiha Gökçek Havalimanı'ndan Bosna Hersek'in Tuzla Havalimanı'na yaptığı ilk uçuş vesilesiyle tören düzenlendi.

2024 Nobel Tıp Ödülü Sahipleri Açıklandı İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin Son Günü Ordu'da Kahverengi Kokarca İle Mücadele Başlıyor Sıla bebekten acı haber