AFP'den flaş analiz! Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi

İsrail'in Gazze'deki soykırımını destekleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret dünya basınında gündem oldu. AFP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize programı nedeniyle Blinken ile görüşmemesini işaret ederek, "ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi" ifadelerine yer verdi.

AFP'den flaş analiz! Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye ziyareti dünya basınında gündem oldu. AFP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Blinken'ı küçük gördüğünü yazdı.

AFP'den flaş analiz! Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi - Resim : 1

 

AFP'DEN ÇARPICI ANALİZ: EN STRATEJİK ANCAK EN ZOR MÜTTEFİK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün başkent Ankara'da ABD'li mevkidaşı Blinken'la bir araya geldi. Tüm gözlerin Ankara'ya çevrilmesine yol açan görüşme öncesinde, uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP) gözden kaçmayacak bir analiz servis etti.

'Blinken Ankara'da Türkiye'nin öfkesini yatıştırmayı deniyor' başlıklı analizde, ABD Dışişleri Bakanı'nın Pazartesi günü Türkiye'de zorlu görüşmeler yapacağı kaydedildi.

Ankara'yı Washington'ın en stratejik ancak zor müttefiklerinden biri olarak tanımlayan AFP, Antony Blinken'ın Gazze'de dökülen kana dair Türkiye'nin gösterdiği öfkeyi dindirmeyi hedeflediğini yazdı.

AFP'den flaş analiz! Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi - Resim : 2

ABD Dışişleri Bakanı'nın 7 Ekim'den beri ilk kez Ankara'yı ziyaret ettiğini vurgulayan AFP, Türkiye'de hem İsrail'e hem de Batı'ya karşı öfkenin sokaklara taştığı yorumunu yaptı.

Adana'daki İncirlik Üssü önünde hafta sonu gerçekleşen protestoyu hatırlatan ajans, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Pazartesi programına atıf ta bulundu.

AFP, "Blinken'la randevusu olmayan Erdoğan, ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümseyerek Pazartesi günü Türkiye'nin ücra kuzeydoğusuna seyahat etmeyi planlıyor." ifadelerine yer verdi.

AFP'den flaş analiz! Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi - Resim : 3

GENİŞ YANKI BULMA TEHDİDİ VAR

Savaşın kuvvetli bir dış politikaya sahip ve Orta Doğu'daki çatışmalardan gözünü ayırmayan NATO üyesi Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde geniş yankı bulma tehdidi barındırdığını belirten ajans, Ankara ve Washington arasında son yıllarda Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden F-16 savaş uçaklarının satışına, Suriye'nin kuzeyindeki YPG'li teröristlerden İsveç'in NATO üyeliğine kadar birçok başlıkta ortaya çıkan görüş ayrılıklarını sıraladı.

AFP'den flaş analiz! Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi - Resim : 4

Blinken'ın 'kasırga gibi' bir Orta Doğu turunun ardından Ankara'ya ayak bastığını hatırlatan AFP, Türkiye'nin savaşın ilk ayında attığı adımları da hatırlattı. İsrail'le normalleşme adımlarının rafa kalktığını dile getiren ajans, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Binyamin Netanyahu ile temaslarını kestiğini ve İsrail'deki Türkiye Büyükelçisi'ni de geri çağırdığını yazdı.

Erdoğan'ın Batılı ülkeleri çifte standartla suçladığı yorumunu yapan AFP, İstanbul'daki mitingde Cumhurbaşkanı'nın kürsüden söylediği "Dün Ukrayna-Rusya Savaşı'nda katledilen siviller için timsah gözyaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce seyrediyor" cümlesine de yer verdi.

AFP'den flaş analiz! Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümsedi - Resim : 5

Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e ziyaret Ali Babacan'ın acı günü Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu'ndaki isimler sıralı tam liste TBMM de gündem dönüşüm ve bütçe