Afetzede gençten Ali Babacan'a birlik çağrısı: BAYKAR'ı kapatacaktınız ama o bizim için seferber oldu | VİDEO

Kahramanmaraş Elbistan’da afetzede bir genç ile deprem bölgesinde incelemelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Genç, Babacan'a "Baykar'ın projelerine dokunacağız" sözlerini hatırlatarak, "Baykar bizim için seferber oldu. Sizden tek isteğim, şu an bir olunmalı. Kimseyi eleştirme zamanı değil. Memleket hepimizin" dedi.

Asrın felaketinde 10'uncu gün geride kalırken afet bölgesinde yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Zamana karşı yarışta mucizevi kurtuluşlar, acının ortasında milyonlara teselli oldu.

Birçok siyasi de depremin etkilediği illeri tek tek gezerek depremzelere yardımcı olmaya çalıştı.

Bu isimlerden biri de DEVA Partisi Lideri Ali Babacan oldu.

Babacan'ın Kahramanmaraş Elbistan ziyareti esnasında genç bir depremzedeyle yaptığı konuşma çevredekiler tarafından kayda alındı.

"BAYKAR BİZİM İÇİN SEFERBER OLDU"
Genç afetzede, Babacan'a geçtiğimiz aylarda BAYKAR'ı hedef alan sözlerini hatırlatarak, birlik çağrısı yaptı.

Genç şu ifadeleri kullandı:
"Baykar'ı kapatacaktınız. Baykar bizim için seferber oldu. Şu an sosyal medyada aşırı derecede algı operasyonu var. 10 günden beri uyumuyorum. Canla başla çalışılıyor. Şu an devlet ekiplerimiz aşırı derecede yardım yapıyor. Sizden tek isteğim, şu an bir olunmalı. Kimseyi eleştirme zamanı değil. Memleket hepimizin."

Babacan ise genci dinlemekle yetindi.

ALİ BABACAN, BAYKAR İÇİN NE DEMİŞTİ?
Ali Babacan, Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen İHA ve SİHA'ları hedef alarak, "Bu proje öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz. Kusura bakmayın dokunacağız tabii" demişti.
Ayrıca Babacan, Baykar firmasının rekabetten korktuğunu ve hükümet tarafından kayırıldığını iddia etmişti. Kısa bir süre sonra da açıklamalarının çarpıtıldığını iddia etmişti.