Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları Projesi Kapanış Programı

Gençlerin afet politikalarındaki rolü vurgulandı. Memur-Sen ve İçişleri Bakanlığı'ndan önemli mesajlar verildi.

Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları Projesi Kapanış Programı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları Projesi"nin kapanış programında önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlerin Rolü ve Projenin Önemi

Yerlikaya, gençlerin afetlere hazırlıkta önemli bir rol üstlendiğini belirterek, "Türkiye bir afet ülkesi. Hazırlıklı olmalıyız. Gençler bu süreçte elini taşın altına koymuştur" dedi.

Programda, Memur-Sen'in Türkiye'nin demokrasi mücadelesindeki rolü de vurgulandı. Yerlikaya, Memur-Sen'in arama kurtarma çalışmaları ve afet bilincinin artırılması konusundaki katkılarını takdirle karşıladı.

Afetle Mücadelede Birlik

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, "Afetlere karşı yükümlülüğümüz var. Daha proaktif olmalıyız" diyerek, 6 Şubat depremleri sonrası yapılan çalışmalara dikkat çekti. Yalçın, mobil ekiplerin sayısının artırılarak daha hızlı müdahaleler yapılması gerektiğini ifade etti.

Yerlikaya, 6 Şubat’taki depremler sırasında kurtarılan Beren Dalkıran örneğiyle afetlerin ne kadar ciddi olduğunu vurgulayarak, "Bu tür projelerle Türkiye'yi daha dirençli hale getirebiliriz" şeklinde konuştu.

Geleceğe Yönelik Taahhütler

Ali Yerlikaya ayrıca, güvenliği artırma ve suç odaklarıyla mücadelede kararlılıklarını dile getirerek, tüm vatandaşları bu konuda destek vermeye davet etti. Memur-Sen'in global insani yardım çalışmalarından da bahsederek, "Mazlumun dini yoktur" dedi.

Program, afet bilincinin artırılmasına katkı sağlayanlara verilen sertifikalarla son buldu.

Ankara'da, Memur-Sen Genel Merkezi'nde,

Ankara'da, Memur-Sen Genel Merkezi'nde, "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları Projesi" için kapanış toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (sağ 3) ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın (sağ 4) toplantıya katıldı.

İYİ Parti'den Kadına Yönelik Şiddet Açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Geleceği Konferası'nda konuştu Sivas'ta deprem Çanakkale'de Düzensiz Göçmen Operasyonu