Afet bölgesinde akıllara durgunluk veren olay! Adeta oğluna kilitlenmiş olan anne "Hepinizi birlikte defnedeceğiz" diyene kadar evladını bırakmadı

Türkiye'yi yasa boğan depremler sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken duygulandıran bir olay yaşandı. Vefat eden anne oğul adeta birbirine kilitlenmişti, ayıramadılar... Anneye "Biz sizi kurtarmaya geldik sizi ayırmayacağız. Hepinizi birlikte defnedeceğiz." dedikten sonra anne kollarını gevşetti ve enkazdan çıkarma işlemi tamamlanabildi.

Afet bölgesinde akıllara durgunluk veren olay! Adeta oğluna kilitlenmiş olan anne "Hepinizi birlikte defnedeceğiz" diyene kadar evladını bırakmadı

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan depremin 5. gününde hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bine yaklaştı.

Enkaz altında saatler süren çalışmalardan sevindiren haberler de geldi. Günler geçmesine rağmen, çok sayıda vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

'EVLADINA KİLİTLENMİŞ HALDEYDİ'
Adıyaman Merkez'deki depremde hayatını kaybeden bir ailenin ismini vermek istemeyen yakını Haberet Muhabiri Bahadır Çolak'a akıllara durgunluk veren bir olayı aktardı.

Birbirlerine sarılı halde depremde vefat eden anne ve çocuğu ayıramadıklarını belirten şahıs, anneye "Biz sizi kurtarmaya geldik sizi ayırmayacağız. Hepinizi birlikte defnedeceğiz." dedikten sonra evladına sarılı olan kollarını gevşettiğini anlattı.

Aile yakını olayı şöyle aktardı;

"9 şubat akşamı amcam, eşi ve biri 13 diğeri 8 yaşında olan oğullarını enkazdan çıkarmaya çalıştık. Annenin kolları çocuğa kilitliydi. Kollarını açmazsa çocuğu çıkarma imkanımız yoktu. Çocuğu çıkarırken zorlandığımız için orda bir büyüğümüz bir öneride bulundu. 'Kim olduğunuzu söyleyin o zaman belki kollarını açar' dedi.

'HEPİNİZİ BİRLİKTE DEFNEDECEĞİZ' DEDİM KOLLARI GEVŞEDİ'
Ben de başladım konuşmaya. Biz sizi kurtarmaya geldik sizi ayırmayacağız. Hepinizi birlikte defnedeceğiz. Bu şekilde merhumla konuştum. O sırada çocuğunu sıkıca tutan annenin elleri yavaş yavaş çözülmeye başladı. 8 yaşındaki oğlunu çıkarmayı başardık. Ardından yengemi ve amcamı çıkardık. Zaten cenaze de enteresandı. 10 saniyede yıkılan binada bir şekilde bir araya gelmişler. Kenetlenmiş bir şekildeydiler. Çıkardık defnettik. Şu anda da ayrılmamış şekilde defnedilmiş bulunuyorlar."

Rönesans yapı müteahhidi gözaltına alındı "Gösterilen acının fazlası var eksiği yok" 12 yaşındaki Rüzgar Diyarakır'da depremde 8 kişilik ailesini kurtardı, kendisi vefat etti Emekli aylıkları erken ödenecek