AFAD yaptığı açıklamada Sivas merkezde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu

AFAD yaptığı açıklamada, Sivas merkezde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Derinliği 10.57 kilometre olarak belirlenen depremin ardından 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saha taramalarının yapıldığını ve herhangi bir olumsuz durum bulunmamadığını açıkladı.

Sivas'ta saat 11.29 sularında 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 10.57 kilometre olarak açıkladı. 

ART ARDA İKİ DEPREM

Kentte 10 dakika arayla iki depremin meydana geldiğini belirten AFAD, 4.7'lik depremin ardından 4.1 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu.

FAY HATLARI DÜNKÜ DEPREMDEN FARKLI

Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK canlı yayınında Sivas'taki depremi değerlendirdi. Pampal, konuşmasında şunlardan bahsetti:

"6 Şubat sonrası kırılmalar 60-70 bini bulmuştur. Bölgedeki sismik aktivite arttı ve daha da devam edecektir. Malatya'daki depremin fayı ile farklı faylar bunlar. Buna artçı diyemeyiz. Çevrede daha büyük deprem üretecek ve kırıma sürecine girmiş faylar var. Sivas tarihte büyük kayıplar vermiş bir ilimizdir."

YERLİKAYA: SAHA TARAMALARINA DERHAL BAŞLANILDI

Ali Yerlikaya, depreme ilişkin yaptığı açıklamada; 

"Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı.

İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." cümleleri kullandı

VALİ'DEN AÇIKLAMA: OLUMSUZ DURUM YOK

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, yaptğı açıklamada olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını belirtti. Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen ve ilimizde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Deprem bölgesine yakın ilçelerimiz başta olmak üzere il genelinde gerekli taramalar devem etmektedir. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum ve ihbar bildirilmemiştir.

Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden muhafaza etsin."

Lübnan'a gönderilen tahliye uçağı Türkiye'de Bakan Kurum, depremin bilançosunu açıkladı Ömür boyu ücretsiz İstanbulkart sahibi oldu En çok at, eşek ve domuz eti bulunan şehirler