AFAD: Şu ana kadar 8 bin 550 artçı sarsıntı yaşandı

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tatar, konuşmasında bugüne kadar gerçekleşen toplam artçı sayısının 8 bin 550 olduğunu bildirirken aynı zamanda deprem bölgesindeki vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı.

AFAD: Şu ana kadar 8 bin 550 artçı sarsıntı yaşandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye yasa büründü. Milyonlarca insanın evsiz kaldığı depremin üzerinden 17 gün geçti ancak bölgedeki sarsıntılar bir türlü durmadı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AFAD: Şu ana kadar 8 bin 550 artçı sarsıntı yaşandı - Resim : 1

TOPLAM ARTÇI SARSINTI SAYISI AÇIKLANDI
Tüm yurtta deprem korkusu yaşanırken AFAD bugüne kadar yaşanan toplam artçı sarsıntı sayısını açıkladı.

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar,  "Şu ana kadar 8 bin 550 artçı sarsıntı yaşandı. Niğde, Sivas ve Kayseri'nin bazı ilçelerinde de hasarlı olan binalar var. Buradaki hasar tespit çalışmaları da devam ediyor" dedi.

AFAD: Şu ana kadar 8 bin 550 artçı sarsıntı yaşandı - Resim : 2

HASARLI BİNALARA GİRİŞ YASAK
Orhan Tatar, vatandaşları hasarlı binalardan uzak durması konusunda da uyardı. Tatar, konuşmasında ağır hasarlı binalardan eşya alınmasının da yasaklandığının altını çizdi.

Kaynak: AA

deprem AFAD
Defne ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem! Gönderilen yardımlardan hizmet ücreti alınmayacak! Harekete geçildi! 8 il risk altında Ekşi Sözlük'ten erişim engeliyle ilgili açıklama