Adapazarı-Gebze Tren Hattı 2,5 Milyondan Fazla Yolcu Taşıdı

Adapazarı-Gebze bölgesel tren hattı, 2021'den bu yana 2,5 milyondan fazla yolcu taşırken, durak sayısı da artırıldı.

Adapazarı-Gebze Tren Hattı 2,5 Milyondan Fazla Yolcu Taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adapazarı-Gebze bölgesel treninin 2021 yılından bu yana 2 milyon 522 bin 568 yolcu taşıdığını duyurdu. Uraloğlu, "Adapazarı-Gebze hattında durak sayısını 13'e çıkardık ve daha fazla vatandaşımızın trenimize erişimini sağladık," dedi.

Modernizasyon Çalışmaları ve Yeni Tren Setleri

Bakan Uraloğlu, Adapazarı-Gebze tren hattının modernizasyon çalışmalarının ardından 2021'de yeniden aktif hale getirildiğini hatırlatarak, "Bu kapsamda seyahat konforunu artırdık ve yüksek standartta taşımacılık imkanı sağladık," şeklinde konuştu.

2023 itibarıyla, hat boyunca milli elektrikli tren setlerinin kullanıma alındığını belirten Uraloğlu, "TÜRASAŞ tarafından yerli kaynaklarla üretilen bu setler, ilk kez Adapazarı-Gebze güzergahında faaliyet göstermeye başladı. Bu trenler, bugüne kadar 3 bin 803 sefer yaparak 369 bin 488 kilometre yol katetti ve 867 bin 770 yolcuya hizmet verdi," ifadelerini kullandı.

Günlük Seferler ve Açılan Yeni Duraklar

Uraloğlu, Adapazarı-Gebze hattının günlük ulaşımda önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "Bu güzergah üzerinde günlük 10 sefer düzenleniyor. Kırkikievler ve Köseköy duraklarının 27 Eylül'de hizmete açılmasıyla birlikte toplam durak sayısını 13'e çıkardık. Artan durak sayıları sonrası yolcu talebinde de bir artış bekliyoruz," dedi.

Uraloğlu ayrıca, Adapazarı'ndan trenle seyahat eden bir yolcunun sadece 1 saat 27 dakikada Gebze'ye ulaşabildiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adapazarı-Gebze bölgesel treniyle 2021 yılından...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adapazarı-Gebze bölgesel treniyle 2021 yılından beri 2 milyon 522 bin 568 yolcunun seyahat ettiğini bildirdi.

Bartın'da yola dökülen çöplerle ilgili inceleme CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden LGBT dersi Bakan Kurum 100 bininci deprem konutuna misafir oldu MİT'ten nokta operasyon: Lokman İsmail öldürüldü