Adalet Bakanı'ndan gündeme dair açıklamalar: 2 yıla hapis cezası geliyor, Narin dosyası ne durumda? Gebze'deki katliam

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un toplumdaki cezasızlık algısının giderilmesi için yapılan çalışmaları, Narin cinayeti soruşturmasının ne aşamada olduğunu, Meclis Başkanı Kurtulmuş'un çok tartışılan açıklamaları hakkında konuştu.

Adalet Bakanı'ndan gündeme dair açıklamalar: 2 yıla hapis cezası geliyor, Narin dosyası ne durumda? Gebze'deki katliam

İyi hal indiriminin her suçta olmayacağını söyleyen Bakan Tunç, "2 yılın altında ceza alan ceza evinde hiç yatmamış oluyor. 1 yılı denetimli serbestlikten yararlanması için kişinin ne kadar cezaevinde kalacağına yönelik taslağımızı sunduk. Basit suçlara da hapis cezası olacak. Cezasızlık algısı ortadan kalkacak." dedi.

Bakan Tunç'un konuşmasından öne çıkan ifadeler şunlar oldu: 

CEZA İNFAZ SİSTEMİ DEĞİŞECEK 

Ceza adalet sistemimiz soruşturma, kovuşturma ve infazdan ibarettir. Ceza adalet sistemimizin caydırıcı olması lazım. 

Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili hazırlığımız var. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili 1,5 yıldır çalışma var.

Bilim adamlarınından görüşler aldık. Vatandaşlarımızdan görüşler aldık.Şu ana kadar 45 bin görüş geldi. Bunları uzun toplantılarda çalıştaylarda değerlendirdik.

Ceza infaz sisteminde cezasızlık algısını değiştirecek düzenleme yapacağız.

"2 YILIN ALTINDA CEZA ALANLAR DA CEZAEVİNE GİRECEK"

Özellikle 2 yılın altındaki suçlar bakamından bu suçların yatarının olmaması kamuoyunda rahatsızlığa neden oluyor. 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek.

Kapasite sorununun cezasızlıkla alakası yok. Devlet onun tedbirlerini alır.

İYİ HAL İNDİRİMİ

İyi hal ve denetimli serbestliği yeniden değerlendiriyoruz. İyi hal indirimi her suçta olmayacak. Bununla ilgili alternatif çalışmalar yapıyoruz. Katalog suçlara yeni suç tipleri de eklenebilir. 

YENİ YARGI PAKETİ

Meclis'imizin gündemimizde. Genel Kurul aşamasında. Biz taslak çalışmalarında kendilerine katkılar sunduk. Pakette yargıyı hızlandırmaya yönelik gecikmeyi önleyecek suç ve suçluyma mücadele konusunda bazı hususlar var.

10. Yargı Paketi ile ilgili yargı teklifi yakında komisyona sunulacaktır. 

NARİN CİNAYETİ: KİMİN HANGİ DAKİKADA NEREDE OLDUĞU BELLİ OLDU

Narin evladımızla ilgili soruşturma titiz şekilde devam ediyor. İfadeler alındı, tutuklular var. 250'ye yakın kişinin ifadesi alındı. Tespit edilen kamera görüntüleri oldu ve TÜBİTAK'ta değerlendirmesi yapıldı. Görüntü ve konuşmalarla ilgili incelemeler yapıldı. HTS kayıtları da araştırıldı. Kimsenin şüphesi olmasın. Hesap verecekler. Kimin hangi dakikada nerede olduğu, kimlerle kimin beraber olduğu belirlendi. Teknolojinin son imkanları kullanılarak bu soruşturma yapıldı. 

İddianame ortaya çıkınca Narin'in katillerini toplumumuz tahmin edecek. Dava açıldıktan sonra delilleri değerlendirecek olan, tekrar analiz edecek olan yargı. Yargı süreci uzamadan bunu tamamlayacağız. Oda oda herkesin nerede olduğu baz kayıtlarında belli.

MECLİS BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI: İLK 4 MADDEYLE İLGİLİ TARTIŞMA SÖZ KONUSU OLAMAZ

 Meclis başkanımız bir açıklama yaptı. Anayasa ilk 4 maddesi ile ilgili bir tartışmamız olamaz. Sayın başkan da bunu ifade etti. Kastının bu olmadığını söyledi. İlk 4 madde tartışılmadan usulde anlaşılarak yeni anayasa çabası var. bu çabayı baltalamak isteyenler meclis başkanımızın bahsetmediği şeyleri başka yerlere çekiyor. İlk 4 madde ile ilgili tartışma söz konusu olamaz.

GEBZE'DEKİ HAYVAN KATLİAMI

Gebze'deki olayla ilgili soruşturma başladı. Kanun açık. Bu yasa hayvanları öldürme yasası olarak lanse edildi. Bu hayvanları da korumak çocukları da korumak için yapıldı.

EYLEM TOK'UN İADESİ

Orada iade yargılaması devam ediyor. Hakim, iddialarınızı özetleyen dilekçe istedi ve duruşma ertelendi. Oradaki süreci bekleyeceğiz. Tüm belgelerimiz oradaki makamlarda.

Fırat Kalkanı bölgesinde 4 terörist etkisiz Esenyurt Devlet Hastanesi'nde yangın çıktı! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 2 hafta sonra toplanıyor! Gündem çok yoğun 6 suç örgütüne operasyon: 91 zanlı tutuklandı