Adalet Bakanı Tunç Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin konuştu: "Suçsuz olduğu anlamına gelmez"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden önceki gün tahliye edilen Engin Polat'la ilgili konuştu. Tunç, "Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez" dedi.

Adalet Bakanı Tunç Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin konuştu: "Suçsuz olduğu anlamına gelmez"
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat'ın tahliye edilmesinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin, açıklamalarda bulundu. 

Adalet Bakanı Tunç Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin konuştu: "Suçsuz olduğu anlamına gelmez" - Resim : 1

ENGİN POLAT TAHLİYE EDİLDİ

  • Kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan yargılanan Dilan ve Engin Polat davasında mahkeme ara kararını açıkladı.
  • Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği davada, mahkeme, Dilan Polat'ın ardından tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün için de tahliye kararı verdi. Sanıklar tutuksuz yargılanacak ve ayrıca yurtdışı çıkış yasağı uygulanacak.

Adalet Bakanı Tunç Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin konuştu: "Suçsuz olduğu anlamına gelmez" - Resim : 2

"SUÇSUZ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ"

  • Engin Polat'ın tahliyesi yargıya yönelik eleştirileri de beraberinde getirirken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

Adalet Bakanı Tunç Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin konuştu: "Suçsuz olduğu anlamına gelmez" - Resim : 3

  • Bakan Tunç, "Bir kişinin tutuklu yargılanması onun suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi, tutuksuz yargılanması da onun suçsuz olduğu anlamına gelmez. Bırakalım yargı işini yapsın. Dışarıdan dosyadaki delilleri bizim değerlendirmemiz söz konusu olamaz. Görülmekte olan bir davada yargı önünde sonunda en doğru kararı verir. Yargı mensuplarımıza güvenelim." dedi.
Ali Yerlikaya’dan vatandaşlara çağrı! Gezi'de ortalığı yıkanlar, İzmit Körfezi'nde yoklar Erdoğan'dan kılıçlı yemine ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan için imam hatiplerin önemi