Adalet Bakanı Bozdağ: Seccadeye ayakkabı ile basması büyük saygısızlık

Son dakika... Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Valiliğinde açıklamalarda bulundu. Bozdağ, seccadeye ayakkabı ile basan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Seccadeye ayakkabı ile basması büyük saygısızlık. Bu hareketi kınıyoruz" dedi. Bozdağ, aynı zamanda İYİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden kurşunun ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Akşener'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemeye çağırdığını ifade etti.

Adalet Bakanı Bozdağ: Seccadeye ayakkabı ile basması büyük saygısızlık

Son dakika... Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI TARTIŞMASI
YSK'nın kararı anayasamıza uygun doğru bir karardır. Anayasa Mahkemesine bunu taşımak beyhude bir uğraştır. Allah'ın izniyle davalarla ya da şikayetlerle onun adaylığına engel olamayacaklardır.

KILIÇDAROĞLU'NA SECCADE TEPKİSİ
Namaz müminin miracıdır. Namazın kılındığı seccadenin üzerine ayakkabı ile basmak dini sembollerimize çok büyük saygısızlıktır. Kemal Bey'in bu yaptığı da bizi şaşırtmadı. Daha önce de başörtüsü ile ilgili 3 metrelik kumaş demişti. Bu zihniyet CHP zihniyetinin ta kendisidir. Bu zihniyette helalleşme diye bir dönem açılmıştı ama değişen bir durum yok. Seccadeye ayakkabı bile basan bir mücahide şahit olduk. Bu tür eleştirileri yaptığımızda da siyasi istismar yapılıyor diyor. Burada istismarı yapan oruç tutmadığı halde iftara giden, Cuma Vakti namaz kılmadığı halde cami cami gezenlerdir.

İYİ PARTİ BİNASINA SALDIRI
İYİ Parti'nin binasına yapılan saldırıyı dün kınadık. Hem Cumhuriyet Savcılığımız resen soruşturma başlattı, İçişleri Bakanlığımız, kolluk kuvvetlerimiz yaptığı araştırma neticesinde kısa süre içerisinde şüpheli faile ulaştılar, yakaladılar. Şu anda fail ile ilgili adli süreç devam ediyor. Tabi bu olay ile ilgili dün yaşananlar fevkalade üzücü. Bir partinin il başkanlığının kurşunlandığı ortaya çıkıyor. Fakat kim kurşunladı, ne zaman kurşunladı, nasıl kurşunladı, kurşunlayanın kimliği ne? Kurşunlamanın sebebi ne, yakalandı mı? Bütün bunlara dair hiçbir bilgi yok. Kimse bir şey bilmiyor. Elde başka da delil yok. Sıcağı sıcağına Sayın Akşener ve diğer liderler apar topar açıklamalar yaptılar. Adeta olayı yapanı biliyorlarmış gibi, yaptıranı biliyorlarmış gibi. Olayla ilgili bir takım kendilerince kabulleri var ve bu kabuller üzerinden hem Sayın Cumhurbaşkanımızı hem de partimizi ima eden, hedef gösteren apar topar açıklamalar yaptılar. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. 

"SAYIN AKŞENER'İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM"
Ülkenin yönetimine talip siyasi partilerin genel başkanları böyle olaylar olduğu zaman önce maddi hakikat nedir, durum nedir, eldeki bilgi, bulgu, delil nedir, oturur önce onları değerlendirir sonra ona göre hareket eder. Sosyal medyada atılan iftiralara, uydurulan yalanlara veya başka başka delile dayanmadan zanna dayalı değerlendirmelere göre hareket etmek siyasi partilerin genel başkanlarına yakışmaz, yakışmamıştır. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef alan imalarda bulunan Sayın Akşener ve diğer liderler ortaya çıkan maddi hakikat karşısında eminim utanmışlardır. Söylediklerinden dolayı eminim pişman olmuşlardır. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Akşener'i özür dilemeye davet ediyorum. Çünkü böylesi bir hadise karşısında özür dilemek onu güçlendirir. Eğer özür dilemezse bu hakikati millete nasıl izah edecek, önceki beyanlarını teksip eden maddi gerçeğin karşısında nasıl pozisyon alacak işin doğrusu biz de merak ediyoruz."

Romanlardan Cumhur'a tam destek Seccadeye basan Kemal Kılıçdaroğlu suskunluğunu bozdu Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'a gidecek Adana'da deprem