Adalar sakinlerinden, Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusu

Adalar'da kullanılan elektrikli minibüslerin bölgeye zarar verdiğini savunan bir grup ada sakini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet hakkında suç duyurusunda bulundu. Grup, minibüslerin yasal dayanağı olmaksızın Adalar'da kullanıldığını iddia ediyor.

Adalar sakinlerinden, Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusu

Adalar'da hizmete alınan ve ada sakinlerinin "azmanbüs" olarak adlandırdığı elektrikli minibüslere karşı çıkan bir grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçede, Adalar'ın 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararıyla Özel Çevre Koruma bölgesi ilan edildiği, bu bölgeye yasal dayanağı olmaksızın motorlu araç sokulduğu, trafik tescili ve sigortası olmayan araçlarla yolcu güvenliğinin tehlikeye atıldığı belirtildi.

Adalar sakinlerinden, Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusu - Resim : 1

Suç duyurusunda, İmamoğlu'nun 24 Haziran'da yaptığı açıklamada, geçici izinle hizmet veren araçlarla Adalar'da taşımacılık yapıldığını söylediği ve bu şekilde yasaların izin vermediği bir işlemi kabul ettiğini ifade ettiği aktarıldı. Ayrıca, dilekçede, Adalar'da toplu taşımaya ihtiyaç duyulmadığı, bu uygulamanın dayatılmaya çalışıldığı ve milyonlarca liranın kaynak israfına yol açıldığı belirtildi. İETT tarafından Heybeliada ve Burgazada'nın kıyılarına otobüs peronları inşa edildiği, bu alanların halka kapatıldığı ve İBB'ye tahsis edilmediği vurgulandı.

Adalar sakinlerinden, Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusu - Resim : 2

Ada sakinlerinden Dolunay Baykul, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı meydanında yaptığı açıklamada, Adalar'ın motorlu araç trafiğine kapalı olması gerektiğini savundu. Baykul, "İBB, ada sakinlerinin itirazlarına rağmen demokratik katılım ilkelerini hiçe sayarak, toplu taşıma bahanesiyle Adalar'a 2020'de tescilsiz ve lisanssız minibüsler getirmiştir. Bunlara 15 Haziran 2024'ten itibaren Adalıların 'azmanbüs' adını taktığı lisanslı minibüsler eklenmiştir," dedi. Baykul, Adalar'ın tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun bozulduğunu ve Türkiye'nin tek motorsuz alanının feda edildiğini belirtti. "Adalar yatırım, rant, kar alanı değil koruma alanıdır," ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA

Yeni bakanlar yemin ederek göreve başladı MİT, PKK'nın İsveç kadın yapılanması sorumlusunu yakaladı Sinan Ateş cinayeti davasında 2. celse Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Savunma Bakanını kabul etti